Monday, November 3, 2014

Trip to Koh Samui , April 2014 - Day Two ( Part Two )

Halluuuu ..


Haahhh ni plak sambungan utk hari kedua aku kat Koh Samui ..



Kengkonon nak romantic dinner .. HAHA ! puik puikkk ..



Kitorang sebenarnya niat nak ke Floating Market .. dapat tau plak dr local kt sini yang floating market tu hanya ada pada hari rabu setiap minggu .. elok plak hari kedua ktrg kt Koh Samui ni hari rabu , so kitorang pn semangat lah mencari Floating Market yang terletak dekat Royal Muang Samui Villas dekat area Cheong Mun Beach ..



Nak diikutkan , aku dah google siap2 dah psl muang samui ni , so rasanya TAK AKAN sesat lah kan .. sekali dok laaa bukak google maps , then try search MUANG SAMUI VILLA , so ktrg pon menuju la ke destinasi .. alih2 sampai dekat area chaweng beach jugak .. tp MUANG SAMUI SPA RESORT .. hampeh ! tanya dkt reception , sekali dorg cakap ada lagi satu Muang Samui Villa dekat area Cheong Mun beach .. haha ! sah lah salah tempat ni .. berbakul kena marah dgn encik laki .. :D 



So menuju la kami ke ROYAL MUANG SAMUI VILLA , cheong mun beach ! Best weii naik motor malam2 .. sejukkkkkkkkkkkkkkkk jekk .. angin sepoi2 bahasa ! hahahha .. jalan dia siap ade konaaa baring .. time korg lalu jalan tu , rasa mcm ala2 jalan nk pegi genting .. mendaki uolsss .. seb baek lah angry bird kitorang tu tahap ketahanannya tinggi .. HAHAHAHHAHA !! Akhirnya sampai jugak kitorang ke destinasi .. tp time tu nk dkt kol 10 gak la kan .. kikiki 




Inilah dia Royal Muang Samui Villas ! cantik kan ? korang imagine lah aku dinner dekat pasir pantai yang putih ittewww :D 


  



Sampai2 jek , park motor bebtul kat depan Villa ni .. floating market dia dah mcm uptown .. ramai org .. dgn ade live band nya , dgn yg main alat music traditional thailand lagi .. LAYANKAN HAJEEEE !! Perlu diingat yer , floating market ni hanya beroperasi pada HARI RABU SAHAJA .. jgn gatai2 nk pegi sana hari jumaat , xkan bukak uolsssss !! btol2 kt depan Royal Muang Samui Villas ni .. hari tu si Nabil dgn wife dia pergi bercuti kt Koh samui , dorg duduk kt sini ler .. hihi





Orang futih dok melepak dkt kedai2 yang dibuka kt floating market ni .. mcm2 ade uolsss !



Laki aku sibuk snap pic orang main alat musik tradisional .. ke depannn dah dia .. haaa tu nunnnn jauh disana , pintu gerbang nak masuk ke Royal Muang Samui Villas .. actually dorg xbagi orang luar masuk untuk dinner kt dalam .. aku dok cong ceng cong ceng .. dorg bg masuk terus .. siappp hantar sampai tepi pantai wei .. berkicap gakkkk ketiak aku nk berjalann sampai ke pantai .. besar gile kawasan villa ni .. T-T 



Pemandangan dari kawasan Royal Muang Samui Villas , kemain meriah lagi floating market nya .. aku x pegi melawat kawasan pun .. malas .. lagipun tujuannya nak beromantik dinner .. haha ! sebenarnya perot dah lapaaa sgt time tu .. so lelaju pegi jalannnn ke pantai mencari makanan ..





Setelah berkicap keti .. sampai gak kitorang dkt tepi pantai nya .. Subhanallah ! memang cantik sangat2 pemandangan even dah malam gelap gelita , dengan lampu malap .. romantik abess .. banyak plak tu couple dok berdeting dinner .. siap ada yang tgh honeymoon .. makan bawah khemah uols .. khemah ke ? hahahahha 




X romantik ke uols ? romantik abess .. encik laki plak sibuk lahh nk minum air kepala .. minum la yang oi .. minum sampai kembung .. 





Service kat sini sangat lah terbaik .. mesra plak tu .. laju jek kitorang order .. pegi thailand , if x order tomyam , rasa mcm tak lengkap jek kan .. sbb siang td aku makan nasik separuh , malam ni aku makan nasik pinggan penuh lah ! hahahahahahaha



kitorang order lauk simple jek .. tom yum goong yang super sedap !! squid yellow curry katanya .. mmg sodap gilossssssssssssssss !! dgn sayur campur .. maka makan lah kitorang dgn lahapnyaa ..






Lps habis makan , waiter dia pun dtg ke meja .. tnya nak order dessert tak sambil hulur menu .. aku pon ape lg .. laju jek mencapai menu nya .. lalu haku order banana fritter .. sajeee jek nk rasa kheen .. banana fritter with vanilla ice cream .. kemain lg presentation nyaaa .. WALAUPONNN goreng pisang ajekkkkk jah ! :D sampai kena sound dgn encik laki , " hoiii ujan pon pandai berenti lah ! " hek elehh .. aku suap ke mulut dia , laju jek nganga .. phuiii !!!



Abis jek aku ngunyah banana fritter yang cukup sedap ittew yang sampai rasa mcm x cukup kerana nepsu makan macam gajah , waiter pon hantar satu piring yang disertakan dengan bunga sekuntum with wet towel .. giteewwww .. untuk menyegarkan mukaaaaaa katanyaaa .. aku dengan x semena mena terus capai towel tu , lalu ku lap satu muka sampai ke leher dan lengan ! hahahahhahhha .. nyamannnnnnnnnnnnn !! siap ade letak mint kottt .. berangin2 jek muka daku .. nyaman oh nyaman !!





Lepas ittew kitorang pon sambung lah melepak sambil menghirup udara nyaman tepi pantai .. sambil tgk org dok jual tanglung tu .. siap offer nak beli x , dia akan tolong bakarkan sekali .. laki aku kejap nak kejap xnk .. sekali org tu dah pegi mane tah , baru dia kata nak laaa bakar tanglung tu .. rasaa nk sebattttttttttttttt jek encik laki ni ! huhhh !!! sekali mood nak membuang air aku dah sampai , kena ler cari toilet kan .. haha toilet dia curlass wei .. santek sangat sangat !! tgk lerrrrr pintu masuk dah curlas gitteww .. kau ghase kt dalam dia cmne ? mcm spaaaa wei .. aku leh lupa plak nk snap pic kt dalam nya .. hewhewhew



Badan pun dah rasa lemau2 , perot plak dah kenyang .. moh ler kite ke tempat lain plak .. round2 chaweng ler memalam gini .. sebab kt sana happening .. so ini lah total lost kitorang malam tu .. boleh tahan la hrga nya .. xde ler murah , sbb kt villa kan .. almost RM 140 gak la spent malam ittew .. but overall , mmg puas hati dgn service and makanannya .. setimpal la yer dak ~ win win situation gittewww !




So kitorang pon terus menuju ke arah Chaweng Beach , sesambil tu ada lah lalu dekat depan club2 besar kt sana .. lalu jek lah mampu ponnn .. dah tuaaa uolss nk pegi club2 ni .. layan live band jek yg mampuuu .. kihkihkihhh .. behtu lalu pulak dekat area Chaweng Night Market tu , depan tempat tu , ada mcm satu stage kat seberang jalan dia .. stage tu bebtol sebelah tasik besar kt chaweng tu , siap ada org berzumba uolsss !! bukan main ramai lagi .. curlasss !!




Cabaret show as usual .. memang byk sgt aih kat sanaaa .. cuci2 mata jek la uolsss .. yang pasti , hakak punya ori hokeeeyy :D siap ada orang dok ukir2 ice haa depan bar kt chaweng nun .. 


Yang pasti , haku mmg xleh lah tengok stall pancake ni .. memang aku akan beli punya ! hahhahah .. macam mahal jek 50 baht kan .. beli hajee , tutup mata .. banana nutella mmg da boooommm !!!



Kitorang sambung lg meround2 , dok fikir ape nak dibuat esok nya utk hari ketiga .. dah fikir dah nk cari pakej utk pegi island tour .. xpe la , esok ler baru cari yer dak .. kikiikiki 



SO END OF DAY TWO .. 



** to be continued

No comments: