Monday, November 3, 2014

Trip to Koh Samui , April 2014 - Day Three



Ahhaa ! Hari ke 3 di Koh Samui , bangun lewat sikit hari tu .. sebab xda nak ke mane2 sangat pon .. dah sesuai sangat utk terus Lunch haje kan .. tapi sebelum tu , itinerary hari tu , kitorang kena book hotel utk hari ke 4 kat sana .. so far dari review yang dibaca kat internet , ARK bar beach resort ni adalah antara hotel yang happening kat tengah2 chaweng beach .. memandangkan kitorang mmg sewa motor utk 3 hari , so hari ke 4 dah memang kena check out dah and boleh return balik motor tu dekat hotel .. so kitorang pon pilih utk duduk dekat ARK bar ni sebab memang dkt central chaweng .. sangat senang nak bergerak makan ke minum ke lepak ke kan .. tengok muka keras laki ku .. HAHAHAH !



Lepas tu kitorang terus menuju ke Fareast Restaurant , xjauh dari central chaweng .. salah satu restoran halal yang ada kat Koh Samui .. kecik jek kedainya .. betol2 selepas bulatan kecik dkt chaweng main road tu , then masuk kiri .. ke depan sikit x sampai 100 m , kedai ni akan ada seblah kiri korang .. lalu kitorang pon membrunchkan diri .. 



Makanannya not bad lah .. kena dengan tekak aku .. aku order nasi goreng udang , kangkung belacan , dgn glass noodle salad .. gittew namanya ..  service dia a bit slow walaupun orang x ramai .. sbb aku tgk konsep dia mcm masak kat umah .. baru nk potong2 itu , baru nk blendar ini .. haa gitu .. if agak2 lapar nar , mcm x sesuai jek nk tunggu lama kan .. hahahaha


Nak dijadikan cerita , lepas jek abes makan .. br jek nak naik motor , sekali mata aku terpandang company travel and tours seblah restaurant fareast ni .. so x salah kot if saja nak survey harga kan .. sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii masuk jek , murah weiiiiiii tour yg aku dok survey2 dr kt chaweng beach td .. dapat pegi koh tau dgn koh nang yuan , 1600 baht per person .. mostly yg aku tgk dkt area chaweng semer 1800 baht ke atas .. ayat punya ayat , aku dapat 3000 baht utk 2 org .. murah sgt !! siap dpt naik boat laju , lunch provided .. okay lah kan .. aku ada snap pic time kt company travel tu , tah mane lah aku letak .. xjumpa ! hahahahah .. so x dpt ler nk tunjuk kedainyaa .. tp bebtol seblah fareast restaurant ni .. pegi lah situ , mmg murah pakej2 yang dorg tawarkan .. berbaloi sgt !!

Lepas tu , dah senang hati kan .. kitorang pon dok meround lg satu Koh Samui .. banyak gak tempat kitorang pegi .. salah satunya Big Buddha ni .. dekat jek Big Buddha ni dgn airport Koh samui .. Aku siap saja singgah airport Koh Samui sbb nk tengok kecantikkan garden kt airport tu .. mmg santek ! and pics nya ada dalam camera and still x transfer2 lagi ke lappy .. tgk la if rajin nnt .. hikhik !!!

Panas terik wei !! aku siap melayan air kelapa , sweet corn siap kt area big buddha ni .. hahaha ! nyamannnn .. 



Kitorang dok meround juga kat Granma Granpa dekat area Bo Phut tu .. tapi malas nk turun ke celah2 batu nun .. so non hado lah pics nya ! hahahahahahhaha .. alaa pic batu tu anu si atok dgn anu si nenek .. x koserrrr hakak nak snap pic nya .. :D behtu kitorang mmg tawaf satu Koh Samui lah .. dari Bo Phut area ke area lamai dan pantai2 yang lain .. alaaa otak aku xleh nk recall lah nama2 ni .. nk kena google balik ni .. gagagagagaga .. area Lamai ni nampak mcm tenang jek .. tp agak sempit lah jalan dia compared to area Chaweng .. so if nak ketenangan , boleh lah duduk kt area sini aku rasa .. 

So kitorang pun dah kepenatan , sbb sakit wei muntuik dok atas motor lelame .. seat kerass !! so kitorang ke chaweng beach balik and lepak dkt pool area Arkbar beach resort .. syiokk !! laki aku busy dok shoot pic2 manusia berbikini .. aku layan angin pantai jek .. sambil minum coke and makan burger ! hahahhahahhhha .. pegi la kau sana main jauh2 dok shoot pic bikini .. puihh !!



Lepak punya lepak , x sedar dah nak maghrib .. kitorang pun pulang ke pangkal jalan and menjalankan ape yang sepatotnya kannn .. lepas tu dok decide malam ni nk dinner dekat mana yer .. laki haku pnyaaaaaaaa laa semangat ajak pg dinner dkt Muang Samui Seafood lagi .. sedap sgt katanya .. so jauh pun xpe .. haha ! 

Hari pertama kitorang sampai tu , dah agak lewat .. time tu ikan pun dah abis .. kali ni mmg rezeki kitorang , sbb kitorang dtg pn dlm kol 8 mlm cmtu .. so ada ikannya .. akak abeee kedai ni semer pandai cakap kelantan sbb dorg dari pattani .. so mmg mudah lah if korang nak order etc .. kali ni kitorang order siakap 3 rasa , tomyam as usual , kangkung belacan dengan sotong goreng kunyit ! sedap sampai menjilat jari .. sambal belacan dia tu mcm ade super power sampai boleh melelehkan air idung aku dgn laki aku .. tapi tetap gak kitorang cicah sambal belacan tu sampai licin !



Tengah makan , kitorang didatangi oleh lembaga hitam ! hahaha comel lah kau ni nakk .. baik budaknya .. x ganggu pun kitorang makan .. behave sesangat .. kucing org bela ni sbb siap pakai loceng longgar lagi ! hahahahha


Meow ni x naik atas meja pon .. xkacau kitorang makan lgsg ! sekali laki aku gedik panggil dia .. dia pon dtg ler kt laki haku .. laki aku dok melayan si hitam ni makan ikan siakap uolss ! baik nar budaknyaa .. saborrrr jek dia tunggu laki aku sua ke muka dia .. tengok lah tu , si hitam layan budak hitam ! hahahahahahaha maap penunggu gua .. !




Setelah kenyang , kitorang kembali ke Chaweng Beach .. meronda cari FM or ape2 lah yang leh jadi souvenir kan .. kemain byk laki aku dok shopping tshirt .. souvenir utk family katanya .. sesambil gado manjaaa .. sampai balik awal ke hotel malam tu ! hahahahahaha .. bagus lah tido awal , esok kan nk pegi island tour .. wkakakakakakkaka !! hari ke tiga yg amat membosankan ! tidor lah tidor katanyaa .. KBAI !!



END OF DAY THREE

** to be continued

No comments: