Monday, November 3, 2014

Trip to Koh Samui , April 2014 - Day Four ( Part One )

Selamat pagi ! ahahaha gitu .. 

bangun awal kitorang pagi tu , sebab nak check out hotel and tukar hotel ke area central chaweng !

Oh hello ArkBar Beach Resort .. !



Tanpa membuang masa , lepas check in haje .. terus tukar baju sebab kitorang ada island tour kan .. so kitorang dijemput menaiki van 12 seater ni dkt depan arkbar hotel .. so terus menuju ke lomprayah ferry terminal .. sbb akan naik boat laju tu dkt sana ler .. so beratur lah kami utk dapatkan sticker gelang mengikut pakej masing2 ..









Pihak lomprayah ada sediakan breakfast .. tapi light haje breakfast nya .. yer lah kot ada plak yang termuntah time naik boat laju kan .. so aku amek biskut nenas kering ni dgn pisang haje .. ada jugak air panas etc .. tapi aku pilih air sirap ! haha ! so lets go to Koh Tao first ! curlass rambu hakak mengerbang2 time naik boat laju ..





Sampai jek dkt Koh Tao , aku rasa mcm malas jek nak bersnorkelling .. so amek mood lepak kt depan boat dulu .. geram jek tgk org dok snorkelling kn .. ajak encik laki , dia suh aku trun dulu .. nampak sgt dia pon xnk turun .. hampeh !! Last2 , mmg aku sorg jek yg turun .. so bersnorkeling lah aku seorang diri sampai org boat panggil naikkk .. gagaggaga .. so kitorang akan menujuuu ke Koh Nang Yuan fulok .. mohhh tgk pics nya yer .. 




Sampai jek kat Koh Nang Yuan , Ya Allah .. cantik sgt wei ! sangat2 cantik ! antara pulau tercantik yang aku penah pegi selepas Dreamland beach kat bali .. sampai2 jek , mmg bergambar dulu lah cite nya .. 

Cantikkk sgt Koh Nang Yuan ni ! air dia mmg crystal blue lah .. gilaaa jernih .. aku pnya la excited nak main air .. tp x jugak , bergambar dulu ! hahahaha .. itu paling penting .. Sila lah jamu mata .. if korang ke Koh Samui , jangan lupa pg Koh Nang Yuan tour tau .. sgt bestttt !! 





Ini aje lah video yang aku sempat amek time sampai dekat Koh Nang Yuan .. best gils !!!


Antara pics favourite aku ! sangat cantik kan .. beratur tauu nk snap pic kat sini .. curlas !!





Aku mandi sorang2 jek tau kat Koh Nang Yuan ni .. encik laki malas nak mandi .. takot makin hitam lettewww .. bhahahahhah !! dkt sini , dorg tak bagi feed the fish tau .. xnk laut kotor kot .. org mmg ramai gilaaa .. nk sewa kerusi pn , full houseee !!! so laki aku la jadi tukang jaga bag .. aku pegi mandi manda .. tp ngeri jugak lah nk mandi kat sini , sbb gamat byk gilaaaaaaaaaaa !!! sampai aku terpijak2 and terpaksa berenang sahajaaa xleh cecah kaki kt dalam air sbb confirmmm akan terpijak lagi gamat .. sebabkan ngeri , aku decide untuk naik atas balik .. lg pon bosan lah mandi sorg2 .. hampeh nya laki .. GRRRRR !!!

Then kitorang decide untuk naik ke atas bukit kat Koh Nang Yuan ni .. sbb kat atas tu dpt tgk full view yang superb ! TETAPIIII , ahaaa awasss .. kena hiking lebih kurang 20 min camtu , baru lah korang akan sampai ke atas .. penat wei .. rasa nk tercabot kaki haku .. tp ku gagahkan jugak diri ini demi melihat view yang sgt superb ittewww 

Sepanjang perjalanan nak naik ke atas tu , kira korang kena lalu dulu jambatan kayu yang super panjang ni utk sampai ke tangga utk naik atas .. ngeri gak sbb mcm x kukuh pun ade sbb ramai plak tu yang lalu lalang nak naik dan turun .. so hati2 lah yerr .. 




Tengok mu laki aku , excited konon dia leh naik lg laju dr aku .. puih !!!




Selepas 20 min , akhirnyaaa sampai jugak kitorang kt atas bukit Koh Nang Yuan ni .. peluh xyah cakap .. bukan setakat keti , aku rase seluruh pelusuk tubuh aku berpeluh .. penat yg amat !! bila dah sampai kat atas tu , take turn lah yer nk bergambar .. sbb kawasan batu kt atas tu sejemput jek .. boleh lah muatkan dlm 10 org dalam satu masa , and korang mmg akan kena memanjat yg super kangkang utk naik atas batu besar tu .. aku punya la gayat .. sbb kalu jatuh ni , mmg pecah kepala wei !! so sila berhati2 .. time laki aku nak naik , ade omputih ni dr russia x silap aku tolong tarik tgn laki aku .. hekhek ..

cantik kan ? no filter tau .. aku x edit langsung pic ni semua sebab malas !! sangat2 berbaloi aku abiskan masa nak dekat 20 min memanjat dgn memakai selipar ! haha .. puasss hatiii !!! silalah cuci mataaa ..






Spent time dalam 20 min jugak kitorang kat atas nun , sambil amek nafas pepanjang dulu sebelum turun bawah balik .. time turun tu mmg senang sikit dr naik , tp longgar gak lah lutut aku ni .. hahaha ! turun2 jek , lunch dah tersedia .. ape lg .. makan lah wei ! sedapppppppppppppppppppppppp !!



Lepas lunch , kitorang ada masa lebih kurang 2 jam lagi before nak balik ke main island .. so memang mengabiskan masa bergambar berdoyon2 yang diambil dengan camera dan sampai sekarang aku x transfer ke lappy lagi .. dan selebihnya aku sambung mandi sorg2 !! hahahahahahhahha .. marilah fulang .. hitam sgt dah kulit aku time tu weii ..


Marilah fulang .. gittewww

END OF DAY FOUR PART ONE

** to be continued

No comments: