Monday, November 3, 2014

Trip to Koh Samui , April 2014 - Day Five

Goodbye Koh Samui ! 

We had so much fun here .. !!

Definitely will come back again next year .. ;) 









Touched down KL safely .. and time tu kitorang dah sampai KL Sentral and baru perasan ada satu mall baru .. kepenatan dan kehausan plak time tu .. so kitorang pun melepak kejap kt Starbuck Nu Sentral tu sambil berborak balik psl Koh Samui and gelak2 .. hihihi .. Laki aku kemain sweet .. beli satu jek airnya , nama HAZLIN wei .. curlas main gabung2 nama .. hahakss !! sweet like gulaa kann ? 


Time tengah lepak tu , boleh plak laki aku ni gatal pegi baca satu review pasal " Crab Factory " sampai jek kitorang kat wangsa maju , masuk kereta and trus shoooooot pegi Crab Factory dekat PJ ni .. rezeki kitorang la time tu , sampai2 jek ada table kosong .. and time aku pegi tu , hanis zalikha pon ado .. kihkihkih .. kemain panjang queue orang yang nak makan kat sini .. seb baek time kitorang sampai tu , org x ramai lg .. if nak makan kt sini , better korang wt reservation dulu , if x kempunan plak nanti ..


Muka kepenatan aku ha .. tp sanggup gak melayan laki aku yang teringin nak makan kt sini .. kitorang order australian lobster dengan 2 jenis prawn .. style kedai ni memang makanan korang yang dah siap dimasak , akan di hantar dalam plastik .. pinggan pun xde uolss .. memang makan atas meja yang dah dialas dgn kertas ala2 kertas minyak cmtu .. 

so far okay lah , not bad .. tapi xde lah sedap sgt .. okay okay jek .. bagi laki aku , asalkan dia dah try sekali pon okay dah .. if sedap , boleh repeat .. if x sedap , xde lah dtg lagi .. kihkihkih .. layankan haje lah pic kt bawah ni yer ..










Korang leh order seafood yang korang pilih , and boleh pilih side nya korang nak ape .. mcm australian lobster ni ktrg buat masak hape tah .. lupa aku .. campur dgn corn .. mcm udang tu , satu tu kitorang pilih masak garlic .. lagi satu butter prawn kot .. siap side nya kitorang pilih mushroom .. 

harga ? hihi .. almost 200 jugak lah utk 3 dish ni .. okay lah .. sebab dorg timbang per kg kan .. overall , 7/10 lah aku bagi ..

okay lah ! siap jugak akhirnya entry trip ke koh samui aku ni ..

hopefully dapat lah bg gambaran serba sedikit kt Koh samui untuk korang2 yang sudi membaca blog ku ini .. ecehwah ! 

till then , 

nnt la aku update entry2 yang dah lapuk dek ujan tu ..

mwahsssssssssssss !!!

No comments: