Monday, November 3, 2014

Trip to Koh Samui , April 2014 - Day Five

Goodbye Koh Samui ! 

We had so much fun here .. !!

Definitely will come back again next year .. ;) 









Touched down KL safely .. and time tu kitorang dah sampai KL Sentral and baru perasan ada satu mall baru .. kepenatan dan kehausan plak time tu .. so kitorang pun melepak kejap kt Starbuck Nu Sentral tu sambil berborak balik psl Koh Samui and gelak2 .. hihihi .. Laki aku kemain sweet .. beli satu jek airnya , nama HAZLIN wei .. curlas main gabung2 nama .. hahakss !! sweet like gulaa kann ? 


Time tengah lepak tu , boleh plak laki aku ni gatal pegi baca satu review pasal " Crab Factory " sampai jek kitorang kat wangsa maju , masuk kereta and trus shoooooot pegi Crab Factory dekat PJ ni .. rezeki kitorang la time tu , sampai2 jek ada table kosong .. and time aku pegi tu , hanis zalikha pon ado .. kihkihkih .. kemain panjang queue orang yang nak makan kat sini .. seb baek time kitorang sampai tu , org x ramai lg .. if nak makan kt sini , better korang wt reservation dulu , if x kempunan plak nanti ..


Muka kepenatan aku ha .. tp sanggup gak melayan laki aku yang teringin nak makan kt sini .. kitorang order australian lobster dengan 2 jenis prawn .. style kedai ni memang makanan korang yang dah siap dimasak , akan di hantar dalam plastik .. pinggan pun xde uolss .. memang makan atas meja yang dah dialas dgn kertas ala2 kertas minyak cmtu .. 

so far okay lah , not bad .. tapi xde lah sedap sgt .. okay okay jek .. bagi laki aku , asalkan dia dah try sekali pon okay dah .. if sedap , boleh repeat .. if x sedap , xde lah dtg lagi .. kihkihkih .. layankan haje lah pic kt bawah ni yer ..










Korang leh order seafood yang korang pilih , and boleh pilih side nya korang nak ape .. mcm australian lobster ni ktrg buat masak hape tah .. lupa aku .. campur dgn corn .. mcm udang tu , satu tu kitorang pilih masak garlic .. lagi satu butter prawn kot .. siap side nya kitorang pilih mushroom .. 

harga ? hihi .. almost 200 jugak lah utk 3 dish ni .. okay lah .. sebab dorg timbang per kg kan .. overall , 7/10 lah aku bagi ..

okay lah ! siap jugak akhirnya entry trip ke koh samui aku ni ..

hopefully dapat lah bg gambaran serba sedikit kt Koh samui untuk korang2 yang sudi membaca blog ku ini .. ecehwah ! 

till then , 

nnt la aku update entry2 yang dah lapuk dek ujan tu ..

mwahsssssssssssss !!!

Trip to Koh Samui , April 2014 - Day Four ( Part Two )

Balik jek hotel , mandi manda and gedebusssssssssss bantai tido ..

penat sangat rasanya wei .. kaki rasa sakit sgt .. mungkin sebab dok hiking tu kan .. 

sebabkan ini malam terakhir dkt Koh Samui , dinner biasa2 jek kt Ihsan muslim restaurant tu .. then kitorang decide utk pegi massage ! since day one sampai sini , kitorang blom try massage lagi .. as usual lah , massage kat thailand mmg murah sgt .. aku massage kaki jek , sebab kaki yang paling sakit .. malas plak nak massage satu bdn .. 1hr for 200 baht .. murah sesangat kannn !! Ronda punya ronda, jumpa satu tempat massage yg kemain besar dan kemain ramai umat dalam nya .. siap ada wifi yang sgt laju uols ~ moh ler berurut !




Makcik ni mengurut muka macam x puas hati jek kan .. adakah kerana kaki ku tebal ? hahahahhah .. laki haku plak bukan main lagi , mementang awekss muda urut dia , kemain sampai tertido dibuai mimpi ! puihhhhhhhhhhhhhh




Abis jek berurut , kitorang decide untuk balik ke area hotel .. nk chill lepak2 jek kat pool and beach bar area .. sebab x berkesempatan lagi nak melepak kat situ time malam .. nak dijadikan cerita , malam tu plak malam before songkran festival .. so memang ada mcm2 aktiviti kat tepi pantai .. memang happening gila .. aku cari gak video yang kitorang ada rekod tu , tah mane tah .. if x , leh korang tgk ape yang happening sgt tu .. hahahaha !


Tapi sebelum kitorang lepak tu , kitorang pegi kt company travel and tours kat depan hotel sbb nak beli tiket utk balik ke surat thani .. sbb hari tu kitorang beli sehala jek .. so jangan lupa beli yer .. x balik plak korang nanti .. transfer dr hotel ke jetti , dr jetti plak ke airport .. haaaa .. 



Kemain happening lagi dkt ArkBar Beach Resort ni .. ada pertunjukan api lah , live band lah , dj lah .. syiokk !! seronok tgk gelagat manusia .. ada jugak tgk group dr malaysia .. mcm poyo jek ! HAHAHAHAHAHAH .. mcm bebudak muda baru nak up gayanya .. senyum jek laaa bila dorg senyum balik kt kitorang .. :D 







Lepak sampai penat .. then aku teringin fulak nak banana nutella pancake lg .. so aku pon berjalan kaki dari pantai ke depan hotel balik , and tapau satu laaa .. dah tgh malam pn time tu , esok nk kena bangun awal sbb nk gerak balik dah .. janji pukul 6 pagi weiii dgn driver van tu .. mmg bengkak laa mata esok nk balik !! 



sampai jek bilik , memang terus mengemas bag etc .. risau if ada benda yang tertinggal .. yang paling aku risau , if tertinggal flight .. HAHAHAHAH !! so tido ler kami dengan nyenyaknyaa ! 


END OF DAY FOUR , PART TWO

Latersssssssssssssssss

Trip to Koh Samui , April 2014 - Day Four ( Part One )

Selamat pagi ! ahahaha gitu .. 

bangun awal kitorang pagi tu , sebab nak check out hotel and tukar hotel ke area central chaweng !

Oh hello ArkBar Beach Resort .. !



Tanpa membuang masa , lepas check in haje .. terus tukar baju sebab kitorang ada island tour kan .. so kitorang dijemput menaiki van 12 seater ni dkt depan arkbar hotel .. so terus menuju ke lomprayah ferry terminal .. sbb akan naik boat laju tu dkt sana ler .. so beratur lah kami utk dapatkan sticker gelang mengikut pakej masing2 ..









Pihak lomprayah ada sediakan breakfast .. tapi light haje breakfast nya .. yer lah kot ada plak yang termuntah time naik boat laju kan .. so aku amek biskut nenas kering ni dgn pisang haje .. ada jugak air panas etc .. tapi aku pilih air sirap ! haha ! so lets go to Koh Tao first ! curlass rambu hakak mengerbang2 time naik boat laju ..





Sampai jek dkt Koh Tao , aku rasa mcm malas jek nak bersnorkelling .. so amek mood lepak kt depan boat dulu .. geram jek tgk org dok snorkelling kn .. ajak encik laki , dia suh aku trun dulu .. nampak sgt dia pon xnk turun .. hampeh !! Last2 , mmg aku sorg jek yg turun .. so bersnorkeling lah aku seorang diri sampai org boat panggil naikkk .. gagaggaga .. so kitorang akan menujuuu ke Koh Nang Yuan fulok .. mohhh tgk pics nya yer .. 




Sampai jek kat Koh Nang Yuan , Ya Allah .. cantik sgt wei ! sangat2 cantik ! antara pulau tercantik yang aku penah pegi selepas Dreamland beach kat bali .. sampai2 jek , mmg bergambar dulu lah cite nya .. 

Cantikkk sgt Koh Nang Yuan ni ! air dia mmg crystal blue lah .. gilaaa jernih .. aku pnya la excited nak main air .. tp x jugak , bergambar dulu ! hahahaha .. itu paling penting .. Sila lah jamu mata .. if korang ke Koh Samui , jangan lupa pg Koh Nang Yuan tour tau .. sgt bestttt !! 





Ini aje lah video yang aku sempat amek time sampai dekat Koh Nang Yuan .. best gils !!!

video

Antara pics favourite aku ! sangat cantik kan .. beratur tauu nk snap pic kat sini .. curlas !!





Aku mandi sorang2 jek tau kat Koh Nang Yuan ni .. encik laki malas nak mandi .. takot makin hitam lettewww .. bhahahahhah !! dkt sini , dorg tak bagi feed the fish tau .. xnk laut kotor kot .. org mmg ramai gilaaa .. nk sewa kerusi pn , full houseee !!! so laki aku la jadi tukang jaga bag .. aku pegi mandi manda .. tp ngeri jugak lah nk mandi kat sini , sbb gamat byk gilaaaaaaaaaaa !!! sampai aku terpijak2 and terpaksa berenang sahajaaa xleh cecah kaki kt dalam air sbb confirmmm akan terpijak lagi gamat .. sebabkan ngeri , aku decide untuk naik atas balik .. lg pon bosan lah mandi sorg2 .. hampeh nya laki .. GRRRRR !!!

Then kitorang decide untuk naik ke atas bukit kat Koh Nang Yuan ni .. sbb kat atas tu dpt tgk full view yang superb ! TETAPIIII , ahaaa awasss .. kena hiking lebih kurang 20 min camtu , baru lah korang akan sampai ke atas .. penat wei .. rasa nk tercabot kaki haku .. tp ku gagahkan jugak diri ini demi melihat view yang sgt superb ittewww 

Sepanjang perjalanan nak naik ke atas tu , kira korang kena lalu dulu jambatan kayu yang super panjang ni utk sampai ke tangga utk naik atas .. ngeri gak sbb mcm x kukuh pun ade sbb ramai plak tu yang lalu lalang nak naik dan turun .. so hati2 lah yerr .. 




Tengok mu laki aku , excited konon dia leh naik lg laju dr aku .. puih !!!




Selepas 20 min , akhirnyaaa sampai jugak kitorang kt atas bukit Koh Nang Yuan ni .. peluh xyah cakap .. bukan setakat keti , aku rase seluruh pelusuk tubuh aku berpeluh .. penat yg amat !! bila dah sampai kat atas tu , take turn lah yer nk bergambar .. sbb kawasan batu kt atas tu sejemput jek .. boleh lah muatkan dlm 10 org dalam satu masa , and korang mmg akan kena memanjat yg super kangkang utk naik atas batu besar tu .. aku punya la gayat .. sbb kalu jatuh ni , mmg pecah kepala wei !! so sila berhati2 .. time laki aku nak naik , ade omputih ni dr russia x silap aku tolong tarik tgn laki aku .. hekhek ..

cantik kan ? no filter tau .. aku x edit langsung pic ni semua sebab malas !! sangat2 berbaloi aku abiskan masa nak dekat 20 min memanjat dgn memakai selipar ! haha .. puasss hatiii !!! silalah cuci mataaa ..






Spent time dalam 20 min jugak kitorang kat atas nun , sambil amek nafas pepanjang dulu sebelum turun bawah balik .. time turun tu mmg senang sikit dr naik , tp longgar gak lah lutut aku ni .. hahaha ! turun2 jek , lunch dah tersedia .. ape lg .. makan lah wei ! sedapppppppppppppppppppppppp !!



Lepas lunch , kitorang ada masa lebih kurang 2 jam lagi before nak balik ke main island .. so memang mengabiskan masa bergambar berdoyon2 yang diambil dengan camera dan sampai sekarang aku x transfer ke lappy lagi .. dan selebihnya aku sambung mandi sorg2 !! hahahahahahhahha .. marilah fulang .. hitam sgt dah kulit aku time tu weii ..


Marilah fulang .. gittewww

END OF DAY FOUR PART ONE

** to be continued