Sunday, February 23, 2014

Trip to Bangkok and Pattaya Feb 2014 - Day One

Hello Hello Hello .. !


Hahaha .. mesti ade yg dok google nk cari travel tips kheeen , then dgn berkobar2 klik kt blog aku ni .. 

sekaliiiiiiiiiiiiii , post psl holiday pn x complete2 !!! tah bila nk dtg rajin nya pn dok tau lerrr aku ni haa ..

TUP TUP .. Travel lg .. update satu post jekk utk satu trip .. yer dak ? kihkih ..Ampunkan hamba penunggu gua .. cuba la sehabis baik lepas ni utk cuba update yg selebihnya ..

OTTEY ? kihkihkih ..

Nk dijadikan cerita , aku dah selamat pergi dan balik ke Bangkok dan Pattaya pada 8 Feb 2014 - 14 Feb 2014 .. Seminggu terus .. itu pn rasa cm x puasss jek merayap kt sane .. Memang aku saja pilih 8hb bersamaan hari jumaat ni sbb aku nk pegi chatucak hari sabtu .. sbb kan chatucak buka on weekends jek .. sebab ittewww lerrr .. 


Kan ke kecoh yang Bangkok tak aman ape semua tu kan , Alhamdulillah .. sepanjang trip aku kt sana .. AMAN DAMAI .. Dorg yang dok protest ape semua , x kacau tourist .. walauuuuuuuuuupunnn tempat dorg protest tu dkt tempat tarikan tourist .. haa acaner tu ? So far okay , xde la mcm yg digembar gemburkan yg dok kata terukkk sgt .. Bahaya tu ada di mana2 .. ape pon sape yg nk travel ke negara org ni , hati2 la yerk ? Malang tak berbau .. gittewwww ..

Flight tiket ktrg ni ktrg beli boleh dikatakan 3 minggu before nak pegi .. haha ! nampakkk x disitu .. pnya la yakin x yakin nk pegi .. sbb risau tu tetap ada .. yer la mane la tauuuuu kann .. elokk plak housemate aku pegi bangkok 2 minggu sebelum aku pegi , dengar jek die explain keadaan kt bangkok tu macam mana .. x fikir panjang dah , bkak website air asia , trusss beli tiket .. selamber wa kate lu ! bahaya tolak tepi .. errrr


Flight 1.15 pm ke Bangkok berlepas dgn jaya nya and touched down Bangkok 2.25pm .. Perlu diingat yer , Thailand adalah sejam lewat dari waktu Malaysia .. Kali ni aku pegi berempat jugak .. dgn encik hazrin dan andy dan tracy .. tp tracy pnya flight 2 jam lewat dr kitorang sbb dia dr Miri .. so nk dijadikan cerita , sampai bangkok nnt , ktrg kena tunggu tracy sampai dulu , br gerak ke hotel .. hewhewhew .. okayy mmg pishangggggggggggggggg kt airport tgu Tracy ! hahahah :D Nampak x muka gembira kat bawah ni ? Ni muka gembira x tertinggal flight .. kihkihkihkih


HELLO BANGKOK ! kihkihkih .. gambar raja dorang berada diserata tempat ! curlasss


Sampai jer kat Bangkok , settle kan dgn immigration semua sgt cepat !! sbb x ramai plak org .. so dah gembira la masing2 kan .. disebabkan ktrg kena tgu Tracy nk dkt 2 jam , so kitorang pn jenjalan la dkt Duty Free dorg .. Ingtkn nk la beli perfume ke kan .. xde la murah dik non .. mahal !!! so pendam jek dlm hati .. hokey ~ then kitorang terus turun bawah sbb kwn Andy yg duduk kt Bangkok dah tunggu , saja jemput kitorang katanya .. sbb risau kitorang sesat .. kikiki .. then kitorang siap2 beli simkad bernama Happy yang berharga 499 baht .. sebab apa kitorang beli yang ni ? sebab freeeeeeee internet unlimited selama 7 hari ! murah dik nonn .. if roaming , sehari da 38 hengget .. kau mampu ? aku x mampuuuuuu ~ 

Then bermula la aktiviti pishanggg kitorang menunggu si Tracy kt airport tu sambil melepak dkt kerusi selesoooooooooo smoking area .. thehehehe .. kemain rancak berborak dgn kwn Andy si Berry tu .. fefelik .. nama dorg ni mesti ade huruf Y kt blakang .. Andy , Berry , Tracy .. Sarawakian .. kihkihkih .. Sampai jek si Tracy , ktrg dah x byk cite dah .. dok fikir nk check in hotel and mandi jek .. sbb bdn dah rasa berlengas .. Bangkok panas yer .. YERRR PANAS .. tp x sepanas malaysia .. wuwuwuwuwuwuw T-T .. sila lah bawak kipasss bateri if x tahan panas yek .. 

So disebabkan housemate aku check in kat Take A Nap ni , so aku pn decide nk check in kat sini .. sangat mudah utk explore Bangkok if korang duduk sini .. dekat dgn public transport macam MRT , BTS .. sgt dekat lah ! jalan kaki lebih kurang 5 min jek da boleh sampai MRT Silom ataupun BTS Sala Daeng .. PATPONG pon dekat sgt uolssssssssssssss ! hahahahaha .. Ktrg check in 2 malam dulu dkt Take A Nap ni sbb hari ke 3 nanti nak gerak ke Pattaya dah .. so aku pilih Pink Room , sbb ni one of the room yg leh muatkan 4 org .. satu malam RM 160 jek uols .. sgt murah kan ? selesaaa plak tu .. ape yg korg tengok kt website dorg www.takeanaphotel.com , mmg itu lah bilik yang korg akan dpt .. cantik , bersih , luas dan selesa .. harga pon worth it lah kan .. so ktrg berehat seketika sebelum sambung explore Bangkok .. sbb time tu pn dah pukul 6 lebih .. dah gelap dah pn .. 


Cantik dan comel kan bilik kitorang ? hikhikhik .. Lepas dah berehat2 , aku org yang paling berkobar2 nk kuar sbb haku lapar !!! hahaha .. aku dgn makanan memang x dpt dipisahkan .. aku paksa semua org bersiap !! nampak x tu , aku PAKSAAA hokey .. memandangkan da pukul 7 mlm , perot aku mmg da gendang gendut tali kecapi dah .. so first tempat ktrg explore was PATPONG Night Market .. saja jek la lalu situ sbb dekat sgt dgn hotel ktrg .. sesambil cuci mata sbb baru sampai Bangkok kan .. mesti la nk tau ape yg BESTTTTTTTTTTTT sgt kt Patpong ni khenn .. 



Inilah rupanya Patpong Night Market .. lebih kurang mcm uptown jugak ler .. cuma dia hanya satu lorong ni sahajaa .. dikiri dan kanan dan disebalik gerai2 ni .. HAHA !!! Pelbagai dan anekaaaaaaaaa TUTTTTT yang boleh korg saksikan .. PING PONG SHOW .. mcm2 hal !! 

Nak dijadikan cerita , encik hazrin aku tu .. asyik kenaaaaaaaaaa paksaaa jek utk tgk Ping Pong Show ni .. memula sorg ni approach dia , dia laju jek angkat tgn and say NO ! hahha .. aku tgkkan saja perangai dia . then bila jalan ke depan lagi .. adeeee lg yg nk try luck tu .. hazrin ckp NO NO ! Bravooo baby .. thennnnnnnnn sampaiii jek org yang ketiga approach , sambil berkata .. 


" come sir come madam , we got best ping pong showww here ! velyyyyyyyy cheap cheap .. for men 100 baht only .. ladies flee flee .. no need to pay "

TETIBEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE .. 

Selamberrrr hazrin tarik tangan aku , follow mamat tu naik atas utk tgk Ping Pong Show .. OMG ! OMG ! OMG ! Aku rasa nk sesak nafas .. andy dgn tracy follow sesajeeeeeeeee .. Mamat tu bukak jekk pintuuu , blehhhhhhhhhhhhhh plakkkkkkkkkkkk laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku nampak "benda" tu mcm kt depan muka .. elok laaa aku bwk scarf .. aku terus tutup muka .. haishhhhhhhhhhh !! Laghoooo .. HAHAHAHHA .. NK MUNTAH WEI ! SERIOUSLY ! Nahhhhhhhhh tgk pic yg Tracy snap curi2 ni .. 


Sepanjang Ping Pong Show ni , dorg bertiga dok gelak2 .. aku mmg tak lalu la nk tgk .. aku main kendi kerushhh terussss ! ahhahahahaha .. x lalu laaaaaaa wei .. nk muntah darah kt situ dah aku rasaa .. dok memanah lah , dok bunyikan wisel lah .. dok hold telur ayam la .. dok menulis lah .. dok kuarkan bunga lah .. dok pecahkan belon la . dok mcm2 lah .. haish haish haish !! 

Dlm 20 mins kot rasanya show ni , then tetibeeee pekerja dorg dok amek semua air kitorang yg belum abis kt atas meja nun .. then terus suruh pegi buat payment kt kaunter .. APAKAH ? air x abis lg , xkn xleh bwk kuar air tu kan .. air coke free lak tu .. HAHAHA ! nirrojim btol lah dorg ni .. then aku tgk si hazrin dgn andy dok kumat kamit apee yg lame sgt kt kaunter tu tah .. yg fomfuan2 ni plak dok kelilinggg laki haku plak .. PANASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS jek aku tgk dgn kurang kain dorg tu dok keliling laki aku mintak tips .. itu satu hal .. skali time turun dr tmpt iteww , laju jek laki aku dgn si andy ni jalan .. 

haaaaaaaaaaa nk tau sbb ape ? sbb da berjaya kena scam ~ wallaweyyyyyyyy .. first day weiii kt Bangkok da kena .. bayangkan ktrg ade lg 6 hari utk di harungi .. cehwah ! Kenaaa pau hokeyyyyyyyyyyyyyyy !!! mmg la air 100 baht jek utk lelaki and perempuan dpt air free .. adeee charge lain hokey !! 1100 baht utk satu kepala for ping pong show .. hamek kau .. itu dia duit mencurah bagaikan air hujan yg lebat .. 4600 baht habis utk benda vodo ittew .. TAHNIAH ! so beringat ler komeeee semua yer ..

Niatnya nk tgk ape ada kt Patpong and nak tengok la kot2 ade benda boleh makan kan , udah jadi gituuu .. laju jek cik abg berdua tu jalan didepan .. tah kemana2 hala tah .. last2 kwn andy pn da rogerrr tnya nk kemana .. so dorg pn setuju nk pegi ROUTE 66 .. Awesome night life in Bangkok katanya .. 

so kitorang pn pg la MRT Silom station .. mmg dkt sgt dgn Patpong MRT ni .. tp if BTS Sala Daeng , memang seblah patpong haje .. tp disebabkan kitorang kena pegi Central Plaza sb kena amek cab kt situ and terus ke Route 66 , so kena la naik MRT .. Nampak x muka ketat encik yg seorang itu ? Dia amat menyesali perbuatannya tadi .. WAKAKKAKA .. PADAN MUKA 



Haaa inilah dia ROUTE 66 ni .. nak tau ape yg best tentang ROUTE 66 ni ? xpee .. aku cite kt next entry yer .. muntah darah plak baca entry pepanjang ni .. :D 


THIS IS BANGKOK BEBEHHH !! :P