Wednesday, September 18, 2013

Trip to Bali yO !! ~ Day 1 ~

Huiyooo .. Gile lame x update ape2 kt blog ni ha .. sarang labah2 siapp haaa ..Almaklum la , semenjak keje kt korean company ni , rase mcm xde life jek .. bgn awal gileee , blk keje tido .. bahhahaa ! tup tup , pg holiday truss ..


* Muka acah2 cool tunggu erl * 

Lets go to Bali beybeyyyyyyyyyyyyy .. Nampak x muka sonok di situ ? Ni muka sonok sgtttt ni .. mcm ade harapan nk tertinggal flight je ni kan .. gagagagag ..


Bali Yo !! Super bestt wa ckp lu ~ hekhekhek .. tp ade yg x best .. ape yg x best ?? 

TERTINGGAL FLIGHT .. yabedabeduuuuu :P

Holiday kali ni , pegi 4 hr 3 mlm sajo .. dr 30 August - 2 Sept jekk .. lgpn xplan nk pg bali pn sebenarnya .. saje jek usha2 tiket kt air asia .. sekali teringat plak ade cuti merdeka kan .. tgk hrga tiket pn RM396 jek pg balik utk 2 org .. ape lg , sambar truss .. ( x termasuk baggage + meal yerr ) almaklum la .. kengkonon 4 hari pn mcm lame jek kan .. Sekaliiii , harapannn .. mane cukup hoi 4 hari .. atleast kena pegi seminggu if nk ke bali ni tau .. 

so pada sesiapa yg dah ade planning tu , sila lah extend percutian anda .. aku ni , if x fikir da berabis duitt beli balik tiket ke bali ( dah name pn kena tinggal flight kan ) , mmg selamberrrrrr extend 2-3 hari lg kt bali .. ( kengkonon nk buat bali ni ala2 langkawi la kheeenn bley extend2 ) BAHAHAHAHAHAH .. 

Haaa .. camne leh tertinggal flight eh ?? Nak dijadikan cite , flight ktrg ni kol 10.50 am .. rase mcm xde la awal nau pong kannn .. tp ade laaa org tu , keje shift ptg .. so keje laa smpi 12 tgh mlm kan .. then tetibe nk sambung pulokkk OT smpi kol 8 am .. tp setelah dipanaskan telinganya , br la dia willing nk abeskan OT awal .. so abes la OT nya kol 6 am .. pumpangpumpang , sampai kl da kol 8.45 am .. gitewww .. Aku plak lg best , kol 8.30 am br terjaga dr tido .. mmg style lah ~ seb baek la bag da siap2 kemas .. 


So dgn confident level tahap tingginya ktrg ni , selamber ikot plan asal .. PG LCCT BY LRT TO KL SENTRAL + ERL + BUS .. gitew .. touched down LCCT , kol 10.55 am .. bhahahahah .. gate tutup kol 10.40 am .. nice kheeenn ?? aku senyummmm jekkkk time duduk dlm erl + bus .. kengkonon nk sedapkan hati laaaaaaa .. mst dorg tgu pnya lah ~ touched down jek LCCT .. baek pnya ade satu flight br berlepas .. selamber aku ckp kt encik hazrin .. " pa , tu la flight kite tu .. da berlepas daa .. sampai hati dorg tinggal kite " HAHAHHAHAHAHA .. PADAN MUKA KAU !!

Ktrg kengkunun la kan , nk jugak try tu .. pg gak kt departure area .. tunjuk tiket + passport , selamber budak baju merah tu ckp .. flight akak da lepas ni kak .. aku mampu gelak jek lah .. yer laaaaaa .. aku pn cuba nasib jek kheeennnnn .. MEH SAMBUNG GELAKKAN AKU MEH !! HAHAHAHAHAHAHA .. Budak tu pn ckp , kak .. if akak nk naik flight seterusnya ke denpasar , akak pg kaunter 67 yer .. aku pn menonong la pegi kaunter 67 .. tgk la ape yg dorg leh wt kan ..



Sampai kt kaunter 67 , nampak x muka sememeh aku di situ ? haaa .. budak kaunter tu pn check kan la .. next flight ade kol 3.45 pm .. huuuuu .. almost 5 hours lg .. mau kematu bontot dok LCCT ni .. then tnye die .. bape nk kena tambah yerrrr dik if ktrg nk proceed.. die pn conceng conceng conceng tekan2 calculator .. haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa amek kau .. !!!





Ni jek yg sy mampu tolong kak .. If akak nk cuba beli dr website pn boleh .. tp lg mahal la harganya .. die tgk muka aku sememehnya .. die siap ckp " xpee , akak pg fikir dulu cmne .. nnt akak dtg blk kt kaunter if akak da wt decision " HUKHUKHUKKK .. NAK NANGIS TAU TIME NI !!! IMPIAN DAN HARAPAN NK BERCUTI KE BALI , RASE MCM HANCUR DEPAN MATA ! haaa tragis nau lak aku menaip cmni kan ~ bnahahahhahahah .. so aku pn pegi lah ke tepi dulu .. bincang dgn cik abang gimanaaaaaa ni pakkkk ..


Dengan tidak membuang masa , ktrg pn selamber pg kaunter tu balik .. dengan tangan yg terketar2 , BAYAR JEK LAH WEI .. salah sndri pong .. huahuahuahua .. redha itu pasrah , pasrah itu menyerah ! eh ye ke ? btoi ke ayat aku ni ? hahhahahahah .. so ape lg , perot mmg lapar , moh ler isi perot .. bak kata encik hazrin , makan sbb stress tertinggal flight .. KEHKEHKEH





MAKANNNN MAKANNN !! :P


So setelah kenyang , marilah membuang masa di LCCT yek ~ Bravooooooooooooooo !! :D Tepat jam 3 ptg , aku tanpa membuang masa .. trus pg check in .. xnk ler teringgal lagi .. nangis tau duit lebur gitu jek ! hrga tiket tu , aku leh pegi HONG KONG tau !! hukhukhuk .. Abaikan ! Lets go to BALI beybeyyyyyyyyyyyyyy ~ *LompatBintang*



* percaya pada diri dengan harapan dan keyakinan haaaa haaaaaa ~ :P *


Finally , we are going to Bali baby ~!!! cant wait to start the journey !!! 3 jam wei .. almost 3 jam dlm flight .. kengkonon x nk laaa beli ape2 meal kan .. sbb td br makan .. tp tetibeeee jekkkkk .. elokkk jek FA start kuarkan makanan .. dtg daaa buruk prangai melantak tu kann .. order jgn x order .. elok lerrr tu abeskan cash duit malaysia yg ado dlm purse tu ha .. hekhekhek .. 


* Dpt ler duduk kt hot seat kheeennn .. itu pong sbb kena beli tiket lagi sekali .. bhaahahaha * 


* xmakan mmg x sah ! dasarrr debottt * 


* ohhh nom nom nommm * 


* duck face sket .. BHAHAHAHAHAH ! * 


* Indah nya ciptaan Tuhan * 


* Bilaaa laa nk sampai ni ???!!! * 

Tepat kol 7 pm , touched down Denpasar ! Hekhekhek .. Sonok x terhingga .. Pnya laa lame sangkut kt imigresen dorg ni .. Gila ramai foreigner .. almost 1 hr jugak lahh ktrg kt imigresen nk clear kan semua .. Hopefully pak supir still tunggu ktrg yek ~ jgn kena tinggal jugak udahhh lerrr .. Sebelum tu , amek la ape2 pamplet yg patot yer kt airport tu .. jgn kena tipu udah lerr .. 




Keluar jek dr pintu airport , trus nampak nama ktrg terpampang .. gile bapak besar font die .. perli ktrg ke hape pak supir ni ? BHAHAHAHAHA .. Terasa mcm artis fulokkk .. Perot plak berkeroncong haaaa .. Pak supir ktrg muda lg .. If tgk review , ramai yg guna khidmat pak yanto .. si pak bowo ni , adik pada pak yanto .. pak yanto lagi ada tamu katanya .. jadinya , pak bowo laaa yg akan bwk ktrg sepanjang ktrg kt Bali ni .. Murah uols !! 350k for full day trip .. okay lah tu kan ?? Masuk jek keta , pak supir tnye terus da .. " Mahu kemana ni kakak , abg ?? " Ke hotel dulu la gamaknya .. simpan brg , check in , bersihkan bdn etc .. then kite MAKANNNNN !! :D 


Untuk 2 malam pertama , ktrg pilih check in kt The Flora Kuta .. WHY ? so far ktrg refer kt review dlm internet , hotel ni 3 star .. n so far mmg betol baguss .. hrga xde la nk kate mahal sgt .. RM 166 per night .. kira okay lah kan ?? Bali maaaa .. ade jek yg murah , but dont expect too much hokey ?? Ni ktrg amek bilik deluxe .. ngadap pool .. mmg okay sgt hotel die .. xjauh dr central kuta .. dlm 10 min jek jalan kaki ke central kuta .. lgpn x terasa sgt 10 min tu .. sbb ade byk kedai kt sepanjang jalan nk menuju ke central kuta tu ~ hekhek .. 


X smpt pn ktrg nk bersihkan bdn .. kesian plak pak supir da tunggu lame .. just check in , drop luggage .. then trus ke MALIOBORO .. aku ade tgk review psl restoren ni .. Most of Malaysian , if pg bali dorg MESTI singgah restoren ni .. MMG SEDAP ! TAK TIPU .. so x rugi lah try ~ 



Ktrg try makan ayam presto cabe merah , tahu telur , plecing kangkung .. dan tak ketinggalan , TEH BOTOL !! Aku tatau la kenape aku suke gile teh botol ni .. bak kate encik hazrin , teh botol ni bau mcm kencing kuda ! bahahahaha .. mcm laaaaaaa die penah bau kencing kuda macam mane .. bahhahaha .. dah tak suke tu , udah ler .. xyah samakan dgn kencing kuda ! hampesssssssssss .. !! Mmg sumpah sedap !! hrga pn berpatutan .. xsmpi 60 hengget pn ktrg mkn berdua ~ 


Abes jek makan , benda first skali aku request kt pak bowo , bwk aku pg kedai handphone sbb aku nk beli simkad .. mahal wei if nk roaming .. if dkt bali , dan jika korg pengguna android , better beli simkad SIMPATI .. total cost aku hari tu termasuk dgn kredit @ pulsa utk 4 hari , simkadnya 20k , topupnya 50k .. so 70k .. xde ler mahal pn kan ~ kira okay la compared to if nk roaming .. sehari 38 hengget wei .. mane tahan !! :D 

Memandangkan malam masih muda , pak bowo bwk la ktrg jalan kt area Kuta .. saje tunjuk jalan nya .. pening gak sebenarnya .. if kite tgk kt maps , mcm senang jek nk explore Kuta .. TIDAK YER KAWAN2 .. susah jugak sebenarnya .. if jalan kaki , kira okay lah .. if naek taxi , semuanya jalan sehala yer .. mencanak ler nk bayor duit taxi .. gagaga .. so silalah jamu mata dgn pics sekitar kuta ni yek ~








At last , ktrg melepak layan live band dkt Tequila Bar .. Tequila Bar ni dekatt jek dgn BeachWalk .. BeachWalk ni mcm Shopping Mall la .. gile best .. nk dkt kol 12 mlm pn , mall ni x tutup lg yer .. so sempat la aku cuci mata before balik hotel ~ .. Da terase penat , ape lg .. Moh ler balik hotel .. aktiviti esok menanti .. GITEW ~! 


Till then , soon aku akan update utk Bali Day 2 hokey ~!! 

No comments: