Wednesday, September 18, 2013

Trip to Bali yO ~! ~ Day 2 ~ Watersport di Nusa Dua

Good Morning Bali ~ Cehwah !! 

Awal aku bgn pagi tu .. kol 6 lebeh da terjaga .. Almaklum la , holiday mode kan .. if bgn lewat , baek tido kt umah jek .. wtpe tido kt Bali .. yer dak ? Hekhekhek .. Haaa , ni br la dpt snap pic clear sket .. nama pn pagi kheen .. sgt niceeee tau The Flora Kuta ni .. bgn jek , bersiap .. then trus breakfast .. Pak Bowo da janji nk dtg amek kol 9 .. so abes jek breakfast , ktrg pn melepak la kt lobby .. sbb wifi kt lobby ni super laju !!! hohoho .. satu tu jek la pn yg x best , wifi xde kt dlm bilik .. ade kt area lobby jek .. x kesah lah kan .. janji hado .. Kau hado ? xhado nya ! :D 



Tengah dok syiok online , sekali tgk Pak Bowo da tercegat kt keta .. br kol 8.30 pagi dol .. gile bagus pak supir ni .. awal setengah jam .. hekhekhek ~ so aktiviti ktrg hari ni , ktrg nk pegi main watersport kt Nusa Dua.. aku la ngade nau .. sibuk sgt nk main flying fish , donut , dgn seawalker .. GENTLE REMINDER yer , kt nusa dua ni .. dorg guna rate USD .. selepas diconvert ke duit malaysia pn , mmg SUPER MAHAL ! so pepandai la bargain yer .. hekhek ! Jarak Kuta ke Nusa Dua ni , xde la jauh mane pun .. tapi if macet , mmg jadi jauh .. if x macet , dlm 35 min sajooo .. 

Huuuuu .. Santek sgt langit pagi ni kan kan ?? Tp , gileee panasss .. panas terik mcm tengahari weiii .. so pada yg takut jd dayang senandung , silalah pakai sunblock yer .. aku xpakai .. well , minah tanned katanya .. BHAHAHAH !




Rata2 kt Nusa Dua ni , mmg aku nampak Omputeh jek .. behtu Chinese .. mmg dtg dr CHINA .. gaggaga .. aku rase mcm ktrg jek yg Melayu kt sini .. Melayu malaysia katanyaa .. Iyerlah , penduduk Bali boleh dikatakan 80% beragama Hindu kan .. tp rupa dorg mcm org melayu kite jek .. hekhekhek .. So bermula la sesi aku bargain harga .. MMG MCM NAK NAIK DARAH JEK TGK HARGA water sport ni tau !! Memandangkan xdo kt malaysia benda2 alah ni , aku pejam mata jek lah byr ..

Memula pg kt satu agent watersport ni , die bukak hrga utk 3 games , 2.2 juta rupiah .. MAKKK DIAAAA !! mahal nk mampus wei .. duit malaysia lebeh kurang RM626 .. nk mampus ke hape .. mmg tak lah aku nk byr byk tu kan .. dpt main flying fish , donut dgn seawalker .. aku bargain lg , die wat muka sombong tahik lak dgn aku .. mmg mampuss la aku xnk hire ko .. aku dgn muka selamber , pg dkt agent lain .. HEKHEKHEK .. PADAN MUKA KAU .. !


Sampai jek kt Bayu Suta Dive and Watersport , aku tgk hrga lebey kurang jek .. then aku bargain lg .. bargain dan bargain sampai bapak yg entertain ktrg tu sakit kepala ! bahahahahah .. bley die kata , " orang2 malaysia kaya2 kak , nggak mungkin tidak bisaaaaaa bayarin ikot rate ni kak " haaaah .. mmg kaya nauuuuu .. ! if ikot style ngko ni bapak , mmg kayap trus aku !!! Deal pnya deal , aku dpt 1.7 Juta utk flying fish + seawalker + cd ( pics + video ) .. OKAY SGT kan ?? 


Lepas ktrg deal tu , mmg busy la ktrg kena tkr wet suit semer .. haha ! da rupa mcm org bulan pn ade .. mcm nk pg dive pn hado .. sedangkan nk pg main flying fish dgn seawalker jek pn .. Tp sumpah best gileee main flying fish tu .. berderau gak darah time memula naik tu , da naik .. syiok plak .. terpaksa ktrg mtk budak yg bwk ktrg tu main flying fish lg sekali .. byr kt die 100k sajo .. kira upah utk die lah .. if nk main lg skali ikot hrga boss die , mmg idok ler temann ..

Seawalker plak , mmg best .. alaaaa .. korg jalan2 dlm laut .. sambil pakai suit mcm angkasawan tu .. Helmet yg kena pakai tu , seriussss wt sakit bahu .. berat nk mampusss .. then dpt laa sket briefing cmne nk communicate dlm air etc .. Best !! tp mcm benakkk jek aku nk berjalan dlm air kan , sbb kena pegang tiang yg ade kt dlm laut tu .. so leh jalan dkt area yg dorg sediakan jek .. so yg nk mencuba tu , boleh lah cuba .. encik hazrinku , pening lalat time wt seawalker ni .. pening katanya .. hekhekhek !

Dah settled semua , ktrg melepak jap , tetibe nampak lak mcm rombongan kawin lalu tepi pantai .. ktrg pn tnye laaa rombongan kawin nk kemane tu ?? hahahaha .. adoi lah ! rupanya tu rombongan mcm pemujaan utk roh yg baru meninggal dunia .. Mak ai .. udoh serupa mcm kenduri kawin . kan kan ?? unik sungguh !




Settled semua , CD pn da dpt .. bdn pn da penat .. nk dkt kol 12.30 gak la br settled semua .. Ktrg pn xhado nya nk tgu lelame lg .. byk aktiviti utk day 2 ktrg kt Bali ni ~! Jadi , Ayuhhhh ke DreamLand Beach !!! :D 

2 comments:

meowwmania said...

waaaa camana kite leh tak pasan dia punya blog ni....

best la blog dia!

nnti mummy dtg singgah lagi tataa...

Amalina Ibrahim said...

mak ai ..
lame x bkak blog ni ..
bulan september pnya komen tu .. hikhik !!

tq mummy !!!