Sunday, November 11, 2012

Sabtu datang lagi ~


Assalamualaikum .. 

Terjaga terlebih awal plak subuh2 ni .. 
Dgn anak2 bulus yg dok menyempit dr malam td .. Ahaaa ..
Mmg terjaga terus lah daku kheennn .. 
Pemandangan biasa aku setiap pagi , Grumpy Greyer dan Grimy di kaki .. 
Jgn tanye kenape laaaa malam td kaki omy " tersampai " kt kepala kamu yer Greyer 
Omy x sengajaaa .. betol ni , tak tipu (kedekukkk bunyi dieeeeeeeeee tersepak kepala si greyer) aagagaggaag .. 
Maafkan omy yer sayang !



* Good Morning omyyyyyy ! *


* Hamboi si lil vampire Greyer ni , mengeget jek keje die .. Haaa geget lah 360darjah omy nya bucu tilam tu .. Omy nk sambung tido ktne ni ? Korg dok conquered .. -_-! *


* Haip .. angun ah timok omyyy .. taek ateee pon daa anyakk ah tuu .. angunnn ! * 


* Last2 , semua da celik .. Sobss .. Omy mantokkk nii .. Hukhuk ! * 


* Yeayyy ! Da tido balik , omy leh lah smbg tido ! hehuuuuuuuu .. *


Omy nya pn ape lg , anak2 bulus semua da lelap .. 
Omy nya amek kesempatan tido kembali lah ~ 
Mantok teramat sgt , yer lah .. kol 4.30 pagi da terjaga .. 
Kol 12 tghari br nk lelapkan mata balik ..
Haaaaaaaaaaaaaa amek kau , kol 5 ptg baru omy nya bgn tidoooo .. 
hahahaha ! cuti la kata kheennn .. Gunakan la segala kesempatan yg ado kheenn .. 

Bangun jek dr tido , si Greyer da membebel sorang2 .. 
jantan sekor ni mmg suka bebel ..
Tah ape yg dia bebel tah .. eow meow euwu auwu semer bunyik kuar lah ~ 
Dok mengentel2 muka die kt kaki omy nya ni haaa .. Ohhhh .. br ku sedar ..
Hari ni x smpt lg bagi dorg makan treats tu , yer la .. Omy nya tidoq x hengat dunia .. :D 


* dia lah yg beratur plg depannnnnn *

Omy nya plak ade aktiviti lain hari ni .. 
Yer lah .. Teringin nk mkn dip n dip lg hari ni ..
Hujan plak turun selebat2nya .. Dr elok2 nk kuar ptg , tertunda smpi ke lps maghrib ..
Wat to do , mother nature .. so sabaq jek lah !!! 
Settled dgn anak2 bulus .. wet food , kueh etc .. Omy nya pn siap lah ~! 
Pg memuaskan nafsu tekak sendri .. auwu !


Editted


Plan nya nk ke Little Wok Wangsa Walk dulu then later baru ke Dip n Dip di Bangsar .. 
Hujan yg turun bkan takat sepoi2 bahasa , makin lebat .. !
Basah gak lah nk mengharung ujan dr area parking nk ke dlm mall ..
Basah satu hal , order makanan plak .. Skettt pnya lmbt sampai !
Nasib baik lah mmg sedap makanan kt sini , so sabar jek lah menanti .. 

SO , Jemput makan yepppp .. :P


* my menu as usual .. Sweet & Sour Chicken with Petai Prawn .. Yummeehh ! * 


* Menu biasa cik abg .. Mix vege .. Sedappp ! Makanan org sihat katanya * 

Burppppppppppppp ! Alhamdulillah ! 
Konyang dah .. Automatic teringat kt anak bulus ..
Ape la yg dorg tgh wt kt umah tu dgn hujan lebat ni haaaa ..
Xpeee , mst dorg baekkk nya membuta .. kheenn kheennnn ..
Tekak ni ngade2 nk dip n dip .. Hujan plak still lebat ..

Then how ? 

HOW HOW HOW ? 


Haku redah gak cito dieee ! gagagagaga ..
Nk sgt makan .. gedik sgt tekak ni ..
Sedangkan last two weeks rasanya da pegi makan kt sane ..
Nk jugakkk makan lagi .. Cik abg pn ikotkan saje .. 
So mari lah ke dip n dip ! Hehuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 

* Lompat Lompat

Sampai jek dip n dip , UGHHH ! RAMAI ORG ! 
Siap dorg amek phone no and my turn adalah ke 4 for waiting list ! 
Tunggu jek lah cik alyn weyh ! nk makan sgt kan ? H.A.D.A.P lerr .. 

GRRRRRRR .. 


* cik abg sabar menunggu turn sambil menghirup udara segar dari e-cigar nya .. sambil merenung ke arah scirocco R yang bakal dimilikinya suatu hari nanti ! 
Aminnn .. auwu *


* My fav waffle stick ! Yummmmssss * 


* Dip n Dip waffle * 

Mcm sama jek waffle yg di order cik abg aku ni .. 
Sama jek kot mcm aku pnyaaaa .. Bile aku tegur , br die cm perasan .. 
"Haah la , sama jek mcm mamaa .. patotnya nk order lain td .. tp tatau nk order ape" 
Cehhhh !! Da kenyang .. Ape lg .. Pulang ke pangkal jalan ler kiteee ..
 Anak2 bulus da menunggu kt rumah tu untuk di gomol ~ ayuhhhhhh fulang !


* Awk ikot tite balik umahhhhh ehh ? :P *


Saturday, November 10, 2012

Langit menangis lagi

Salam ..

Ahai , ptg ni langit menangis lagi .. Mommy meow pon rase nk nangis .. asal balik jek hujan, asal hujan jek time nak balik .. sobsss ! Hujan tu satu hal la, anak bulus wt onar pn satu hal .. haishh ..

Sampai jek umah dlm keadaan lencun .. bkak jekkkk pintu, as usual lahhhh .. aku mmg suke benor bg salam .. cemekommmmmmmmmmm anak2 omyyyyy omey omeyyy .. sekali mata trus tertumpu kt atas lantai dpn peti ais ! Oh mai gad ! Ni confirm kejeeee greyerrrrr !

GREYERRRRRRRR ! dgn x semena2 aku jerit nama die, lari lintang pukang trus die . Geram geram geram ! Dgn pantasnya, trus bersihkan kuih , mandi , then trus kemas umah ! Vacuum, mop, bersihkan balcony tmpt anak2 bulus (sbb banjir), bersihkan bekas makanan, litter box (pelikkk sb xde kuih langsung!) .. GERAM GERAMMMMMM ..




Tgk la muka si gemok ni . Sakit hati kannn ? Seb baek lah sat lg nk tgk anugerah skrin . Gagahkan gak kemas umah sbb nk tgk tv dlm keadaan selesa . Now ape lg, tv timeee !
posted from Bloggeroid

Show me the way

Kelassssss kauuuuuuu title di atas .. Show me the wayyy .. 
Da ala2 laguuuu fenyanyi dr timur tengahhh ituuu


" Showw me the wayyyy .. Shoooow me the wayyy .. uh uhhhh "


Hak hak ! Gedik santai fule di tengahari buta ini . Ini namanya bileee ade masa terluang lebih sedikit , so baru lah berkesempatan nk hapdate ni haaa . Anak2 bulus semua sihat di rumah ~ anak2 bulus ada pula bagaimana ? Sihat dak ? Ade wt onar x ? taraaa taraaa .. Malam td si Mika dgn Greyer wt onarrr . Mmg kena sepuk lahh citeeee dieee ! wewuuuuu ..   


Nak dijadikan cerita , smalam mmg ujan lebat gile woh ! Lebat tahap mauttttt ! Nk kuar dr keta kt parking lot tu , daaaaa mmg trus mandi ujan . Bukak jek pintu , naaahhhhhhh .. mcm dijirus air segayung gitew . Nk lg drama , ibarat mcm terjun swimming pool .. errr .. mcm da lari topik sgt jek ni . kan ? MAHAP !

Bkak jek pintu umah , haaa tu die .. beratur anak bulussss menyambut kepulangan mommy nya , siannn mereka . Hujan lebat , petir sabung menyabung .. mst ketakotan kan .. trussss aku panggil ajak masok bilik semuaaa .. Sajeee jek aku goyangkan plastik cat treats yg aku br beli kt kedai uncle KC td .. ( ujan lobekk gilos pn sbb lg mommynya singgah petshop ! hihiii ) .. Dgn selajuuuuuuuuuuuuuu angin , anak2 bulus masok dlm bilik .. suka bebenor cat treats nya tu .. haaaa ! anda2 bg x kucing2 anda cat treats ? if bagi , bg brand yg mane eh ?  Kite bg yg ni jek .. :P




Feline Greenies dental treats ni mmg #1 Vet recommended treat tauuu dan di approved oleh VOHC for tartar reduction .. Suka sgt anak2 bulus dgn dental treats ni .. Plg dorg suka , naaahh oven roasted chicken flavour .. Lelagik si grumpy gimok2 .. pnya la x sabar nk masokkan treats ni dlm mulot die , sampai kan dieee cuit tgn aku ni haaaa suh bg kt die cecepat ! cisss ! Before this ade bg treats biasa , tp Greyer sekor jek yg suka makan .. si grumpy dgn grimy xnak lah makan .. if bg treats biasa jek , mcm ngade2 plak .. so baik lah bg treats yg mendatangkan pekdah yekkkkk .. :p So far dorg mmg sgt2 suka .. and sebulan tu , mmg kena beli 4 peket dental treats ni .. tp awas yer , xleh bg byk2 kt anak bulus .. ade portion khasnya mengikut berat bdn anak bulus .. Da bg dorg 10 biji each , baru lah dok membersihkan mukaaa segala bagai sampai tertido dorg kt bwh katil .. lg pn ujannnn kan ~ mommy mereka pn ape lg , pergilah membersihkan diri ler .. :D 




Sesudah membersihkan diri , kena plak bersihkan tmpt anak2 buluss .. da namanya pn ujan lebat .. mmg tempiassss giles lah wehh ! terpaksa buang kibbles yg da kena air .. cuci bekas semua etc , trus letak bekas makanan and air kt hall .. dgr jek bunyik kibblessss di letak dlm bekas makan , si grumpy dr tido terus celikk .. Kusss semangat si gimokk ni makan .. makan itu lahhhh kerja seharian die .. Siap kemas semua , nk kena mop2 semua da sbb nk bagi kering , ape lg .. mmg terpaksa tutup la sliding door tu utk proses pengeringan sb xnk nnt ade cop mohor paw anak2 didalam umah ..  so anak2 bulus pn x de la tmpt nk yak yak kannn .. So ape lg , Mika telah membuat keputusan tuk yak yakkk dlm laundry bag mommy !!! Oh mai gadddddd !!! Hantar ko dok dlm zoo ntt mikaaaaaaa !! Br ko tau langit tinggi rendahhh !! Grrrrr .. Selang beberapa minit kemudian , teng tengggg tenggggggggggg .. Avang greyer lak wt onarrr .. meninggalkan sisa kekkkk pejal nya di depan pintu rumah .. Oh yeah ! Omy mmg sukeeeeeeeee sanat2 lah avang greyer sbb avang greyer bg omy keje obertime memalam sejuk gitew kheeeennn .. Mmg aku kejar greyerrrr satu rumahhhhhhhhhhhhhh !!! Grrrrrrrrrrrrrrr

Behtu dgn muka x bersalahnya , dok meow meow meow meow , cuba bwk bertenang ! citeee ape masalahnyaaa ??  aku cepuk br tau ! Grrrrr . Geram sungguh .. tmpt yak yak yg mahal ade , yg biasa pnya ade .. atass lantai gak yg di pilih nyaaa .. Ishh !!! Taubat nasuha trusss lah aku dgn perangai budak 2 ekor ni !!! Da wat onarrr , behtu dokkkk menggedikkk nk menyempitt gak kt omy nyaaa .. haih haih haihh !




If setakat menyempit jek okay lg , si Mika mmg style abess .. Prangai monyet mane die ikot pong haku xtau lahhhhhh .. Landing dkt dgn muka , dgn x semena2 .. die terjaga jek dr tido , trusssssss di kanggarooo nyaa mukaaa si omy ni haaa .. Bagus la ! leh pasni hakuuuu  audition cite pirate of the carribean gitew .. HAIH !




TARAAAA .. Tahniahhh lah Mikaa !!! 



Ehhh .. ade kerja la pulop ~ mau sambung kerja dulu ahhh !!!

Till thennn , HIDUPP ANAK BULUSSSS .. muahahhahahaah 


Friday, November 9, 2012

Memahami

Very the memahami .. Hello , Semekom ! 

Saje nk shareee , sbb aku pon xde lahh terror mane pn pasal kucing ni .. Masih lagi merangkak utk cuba memahami dunia kucing ni .. 

So , sharing is caring ! hikhik .. 




Huuuu .. Br lah tauuuuu siapa sebenarnyaaa  Greyer , Grumpy, Grimy dan Mikaa .. 



Mereka ade lah Super Cat 4 ! GAGAGAGAGAGAGA :D 


Jgn marah haaaaaaa .. 

* sila klik pada gambar utk mendapatkan hasil yg lebih memuaskan ! okay ? ;) *


Thursday, November 8, 2012

Wordless Wednesday ..





* Grumpy bermimpi : Omy , plishh bawak alikk ayammm kepciiiiiii *


KroOoOhhhhh .. KrooOoOooH .. pHewwww

Saturday, November 3, 2012

Syahdu ..


Cian #grumpy rindu kt kakak mia dgn abg wan die ..

Setia tunggu dpn pintu bilik sambil ketok2 .. 

Kakak mia da xde kt situ sayang .. :'(



* sayu hati tgk Grumpy cmni .. Ini br housemate pindah , grumpy da cmni .. 
Imagine if one day , omy dah xde ? cmne lah dgn grumpy .. sobs .. *