Monday, October 22, 2012

Menyerah Diri

Malam Ahad yang heningggg gitew 

Alkisahnya , mommy nya kepenatan mengemas dr hari sabtu lepas . hari ahadnya plak , pepagi lagi da bgn .. Pegi cari sarapan nya . almaklum la , da lame x dpt bekpes lontong kegemaran . Apo laie , pepagi lagi da beratur panjang kt Restoran Ros Fatimah Jln Gombak nun sbb da lame terliurrr nk makan lontong . Haha . 

Selesai sarapan , mengemas ape yg patot ( umah if ade anak bulus , mmg kene mengemas hari2 ) . dah siap semer , siap tgk tv lg .. Melodi uolss ! tgh2 tgk tv, mantok menjelang ahaaa . so ape lg , mmg x lamaaa la tunggu , golek2 atas katil sesambil anak bulus menempek ( mmg tidak dpt dielakkan ) , sekejap sajeeee daku udah ke syurga .. 

TUP TUP , sedar2 da kol 7.30 pm . Luar tingkap udah gelap weeeyyyy . Dgn kata caci makian yg ku dpt dkt whatsapp , yer lerrr .. udah nama nya pong tido .. lagu maneee nk reply whatsapp  .. yer dak ? maap yer teddy ! hihiii .. die dok mencari omy greyer dr kol 3 ptg .. tido mati kitee ni haaaaa ~

Teddy dok contact bertalu2 mcm kompang dipalu sbb anak daranyaaaaaa si adek , gedik nk melacur .. HAHAAA ! bak kata kak Juls Julie , membohsiakan diri ... Haaa .. nampak skettttttt kelasssss nyaaa kannn .. Meroyan sane sini menghempas2 bdn , terguling2 .. maknya si ted plak ingtkan si adek tu ha lapaaaa , dahhh di bukaknyaa satu tin fussie cat bg si adek makan .. 

Asal meroyan di bagi satu tin .. kalu sehari 8x meroyan ? 8 kaliii laaa bkak tin fussie cat .. ! hewhewhew .. Huntong lah ngko adekkk oi ~ makannn dpt .. nk membohsiakan diri jek yg x dpt lg .. Disebabkan kt umah aku ni ade 2 jejans comey loteyyyyyy puik puik ni .. Aku pn setuju lah , bwk ler anak dara yg x bape dara tu dtg sni .. Kite tgk cmne pegi die kheeennnn  .. :P 

Dok dinner jap sementara tgu si ted dtg bwk anak daranya itu , dok berborak ler dgn anak2 bulus ni .. btau dorgggg yg gilpren dorg nk dtg .. Haaa .. tau cmne feedback nya ? Muka KOSONGG .. KOSONGGG .. KOSONGGG .. hahahahahah !!



* Greyer : Omy , bileee adek nak tampai niii ? avang geyer da tunggu ameeeeee dahh ni .. fenat ahh ! *




* Grumpy : Encem ah ni .. mst adek pilih avang gumpy .. Hmmmm angi nya bedak omy ni , leh pakai cikit takk ? * 



* Grimy : Omy , gimy x cukup jelitaaa keeee utk avang geyer n gumpy ? sobsss *

Nak oiii .. ngko tu bkan x jelita nakkkk oi .. ko tu x ckp akil baligh lg agaknyaaa .. asal di geget leher ko tu , da ibarat mcm nk kene tetakkkkk da leher ko tu omy tengokkk .. Haaa pdn ler mukaaa ko .. jd ler anak daraa sampai tuaa .. hikhikhik .. !!! 

Taraaa .. Anak dara yg dinanti telah pn kunjung tiba , mai ai .. diva abes ngko ni adek .. bkak jek pintu , da meroyan meow meow meow meow .. Dkt kn dgn greyer , somolot sket jek .. lepaskan jekkkk .. Pammmmmmm , trus nyorok bwh sofa .. terpaksa lah omy dgn teddy bergabung tenaga angkat sofa yg berat tu , berpelohhhh2 omy ni haaa .. rase mcm br lepas lari 50 m pecut kuak lentang semer adee lah ~ haish !!!

Da kuar kan die dr sofa , hamboi hamboi . xnk lepas dr tgn si teddy . takot benor ler plakkkk . gayaaa citenyaaa meghoyan bebenor nk berlaki . sampai jek diva abes lak kauuu yerr . sajee ler letak die kt dlm cage dgn greyer . nk tgkkn camne gayaaa , somolot kejap jek . pas tu , haa amek kau . bercakaran lerrr demooo . omy nya da pening kepala . so idok jadi ler kite berbesan yerrrrr .


Jenuh biarkan si adek dok dlm cage , budak berempat ni dok duduk luar cage tu mcm tgh nonton sarkas .. sarkasssss yg dok meow meow meow . Haha ! grumpy siap sempat g makannnn lg sb die tgk adik tu dgn penuh perasaan yg KOSONG ! ko x meroyan ke nakkk ? ponekkkk haa si teddy dtg hantor menantu .. aishh aish aishhh .. mcm2 hal la anak2 bulus haku ni haaaaaaaaaaaa .. PONING !


Last2 , dorg dok sibuk main hairclip kt coridor ni haaa tanpaa mengendahkan si adek .. Haaaa . sila la kau meroyan bila dah balik rumah ngko nnt yer adekkk . xyah tunggu smpi umah laa , aku dok hantar die ke parking , da start da die wt konsert mencari laki die ~ hahaaaaa . seb baek ngko someyyy simponnn simponnn ~ hikhik !!! So idok ler teman dpt menantu yerrrrr .. Sekiannnnnnnnnn ..


* Haih la anakkk .. Bileeee laaa meghoyan korg ni nk abes .. Letih omy dongar korg wt konsert manjang ! * 


3 comments:

Amalina Ibrahim said...

ehh ? mane pegi nya komen td eh ?
huwaa .. xyah pepelikk sgt lahh blog wehhh !!!

=*_*=Phat Cat with Phat Lady said...

yeayyyyyyyyyyyyy dah boleh follow & komen sini..hahahahh!!

Amalina Ibrahim said...

Yeayy ! tp xpaham btol lah ~ bile kt blog , x nampak pong komen nya .. Grrrr ! geramm btol lah dgn blog ni lately ! haishhh