Tuesday, October 23, 2012

Moden nya Jamban Itu

Alhamdulillah . Rezeki anak2 bulus bln ni . Keletihannnn , baru sampai umah . Pnya lame melekat kt kedai kakak santek Dc MyDearcats td . Ni la hasilnya ! Im a happy mommy .. ! Yeayyyyy .. Pada sesiapa yang nak beli barang2 kucing secara online , boleh juga korang tgk kat sini okay ? Harga barang dr kedai Kak Dc ni memang best ! Murah ! Meletops ! :P


Bukan main lg so avang Greyer . Pasir x smpt masuk lg, die da masuk dulu da . Tutup jek pintu Smartsift ni, haaa amek kau . Xreti kuar lgsg . Apeeeee pon tak bolehhhh la kau ni nakkkkk oiii .


Anak dara sorg ni pn sama . Melepak trus dlm ni . Haishhhhh . Yang dok blah atas jamban moden dorg ni , mmg kepoh jek lebey . Mengintai jek keje nya , mata tu kena ketumbit , baru tau ! hakhak . Yang dok blah dalam tu pn , sama jek lah gediknya .  


" Omy, nape cini luas kt situ cempit ? 
Avang gumpy gunaaaa ni jekkk ahhhh , smartsift tugakkkk kannnn " 

(>_<)

Sian anak bujang sorang si avang Grumpy ni .. Tu lah .. sape suh badan hang besaq sangat ? kan da x bape nk muat masok dlm jamban moden ni .. bontot hang lebaq sangat .. omy dah suh diet , hang x mo kan ? haaaaaaa xyah lah berangan nk dok dlm jamban moden version S ni yer avang Grumpy ? 


So far anak2 bulus semer memang suke la guna smartsift ni .. Melepak siap dalam tu .. Malam td biarkan jek pintu smartsift ni terbukak sebab nak bagi bebudak bulus ni senang keluar masuk .. Almaklum la , masih JAKUN lagi .. If pintu tu tertutup , memang idok ler mereka ni masok and membuat kueh dlm smartsift ni .. 

But actually kan , ade satu masalah bila kita guna smartsift ni , if ade kueh mueh yang melekat di dasar bekas ni , jadi susah sket . Memang nk kena gegarrrrrrrrr kan bekas ni sampai la kueh tu nk jatuh ke bawah .. itu pun , still lagi ade urine yg melekat kt dasarnya tu dan xnk jatuh ke bahagian bawah . so camne nk selesaikan tu ? Nak xnk , kena la amek scoop tu and tolak lah urine tu .. asalkan x melekat kt dasar tu .. Apeeee pn , bagusss lah jgk pakai smartsift ni , sbb kita xperlu dah nak asyik jual kueh mueh jek kannn .. MUAHAH !

* Ai very the loikeeeeeeeeeeeeeeeeeeee * 

Monday, October 22, 2012

Menyerah Diri

Malam Ahad yang heningggg gitew 

Alkisahnya , mommy nya kepenatan mengemas dr hari sabtu lepas . hari ahadnya plak , pepagi lagi da bgn .. Pegi cari sarapan nya . almaklum la , da lame x dpt bekpes lontong kegemaran . Apo laie , pepagi lagi da beratur panjang kt Restoran Ros Fatimah Jln Gombak nun sbb da lame terliurrr nk makan lontong . Haha . 

Selesai sarapan , mengemas ape yg patot ( umah if ade anak bulus , mmg kene mengemas hari2 ) . dah siap semer , siap tgk tv lg .. Melodi uolss ! tgh2 tgk tv, mantok menjelang ahaaa . so ape lg , mmg x lamaaa la tunggu , golek2 atas katil sesambil anak bulus menempek ( mmg tidak dpt dielakkan ) , sekejap sajeeee daku udah ke syurga .. 

TUP TUP , sedar2 da kol 7.30 pm . Luar tingkap udah gelap weeeyyyy . Dgn kata caci makian yg ku dpt dkt whatsapp , yer lerrr .. udah nama nya pong tido .. lagu maneee nk reply whatsapp  .. yer dak ? maap yer teddy ! hihiii .. die dok mencari omy greyer dr kol 3 ptg .. tido mati kitee ni haaaaa ~

Teddy dok contact bertalu2 mcm kompang dipalu sbb anak daranyaaaaaa si adek , gedik nk melacur .. HAHAAA ! bak kata kak Juls Julie , membohsiakan diri ... Haaa .. nampak skettttttt kelasssss nyaaa kannn .. Meroyan sane sini menghempas2 bdn , terguling2 .. maknya si ted plak ingtkan si adek tu ha lapaaaa , dahhh di bukaknyaa satu tin fussie cat bg si adek makan .. 

Asal meroyan di bagi satu tin .. kalu sehari 8x meroyan ? 8 kaliii laaa bkak tin fussie cat .. ! hewhewhew .. Huntong lah ngko adekkk oi ~ makannn dpt .. nk membohsiakan diri jek yg x dpt lg .. Disebabkan kt umah aku ni ade 2 jejans comey loteyyyyyy puik puik ni .. Aku pn setuju lah , bwk ler anak dara yg x bape dara tu dtg sni .. Kite tgk cmne pegi die kheeennnn  .. :P 

Dok dinner jap sementara tgu si ted dtg bwk anak daranya itu , dok berborak ler dgn anak2 bulus ni .. btau dorgggg yg gilpren dorg nk dtg .. Haaa .. tau cmne feedback nya ? Muka KOSONGG .. KOSONGGG .. KOSONGGG .. hahahahahah !!



* Greyer : Omy , bileee adek nak tampai niii ? avang geyer da tunggu ameeeeee dahh ni .. fenat ahh ! *




* Grumpy : Encem ah ni .. mst adek pilih avang gumpy .. Hmmmm angi nya bedak omy ni , leh pakai cikit takk ? * 



* Grimy : Omy , gimy x cukup jelitaaa keeee utk avang geyer n gumpy ? sobsss *

Nak oiii .. ngko tu bkan x jelita nakkkk oi .. ko tu x ckp akil baligh lg agaknyaaa .. asal di geget leher ko tu , da ibarat mcm nk kene tetakkkkk da leher ko tu omy tengokkk .. Haaa pdn ler mukaaa ko .. jd ler anak daraa sampai tuaa .. hikhikhik .. !!! 

Taraaa .. Anak dara yg dinanti telah pn kunjung tiba , mai ai .. diva abes ngko ni adek .. bkak jek pintu , da meroyan meow meow meow meow .. Dkt kn dgn greyer , somolot sket jek .. lepaskan jekkkk .. Pammmmmmm , trus nyorok bwh sofa .. terpaksa lah omy dgn teddy bergabung tenaga angkat sofa yg berat tu , berpelohhhh2 omy ni haaa .. rase mcm br lepas lari 50 m pecut kuak lentang semer adee lah ~ haish !!!

Da kuar kan die dr sofa , hamboi hamboi . xnk lepas dr tgn si teddy . takot benor ler plakkkk . gayaaa citenyaaa meghoyan bebenor nk berlaki . sampai jek diva abes lak kauuu yerr . sajee ler letak die kt dlm cage dgn greyer . nk tgkkn camne gayaaa , somolot kejap jek . pas tu , haa amek kau . bercakaran lerrr demooo . omy nya da pening kepala . so idok jadi ler kite berbesan yerrrrr .


Jenuh biarkan si adek dok dlm cage , budak berempat ni dok duduk luar cage tu mcm tgh nonton sarkas .. sarkasssss yg dok meow meow meow . Haha ! grumpy siap sempat g makannnn lg sb die tgk adik tu dgn penuh perasaan yg KOSONG ! ko x meroyan ke nakkk ? ponekkkk haa si teddy dtg hantor menantu .. aishh aish aishhh .. mcm2 hal la anak2 bulus haku ni haaaaaaaaaaaa .. PONING !


Last2 , dorg dok sibuk main hairclip kt coridor ni haaa tanpaa mengendahkan si adek .. Haaaa . sila la kau meroyan bila dah balik rumah ngko nnt yer adekkk . xyah tunggu smpi umah laa , aku dok hantar die ke parking , da start da die wt konsert mencari laki die ~ hahaaaaa . seb baek ngko someyyy simponnn simponnn ~ hikhik !!! So idok ler teman dpt menantu yerrrrr .. Sekiannnnnnnnnn ..


* Haih la anakkk .. Bileeee laaa meghoyan korg ni nk abes .. Letih omy dongar korg wt konsert manjang ! * 


Friday, October 19, 2012

Ehem ehem

Assalamualaikum !


Kepada semua pencinta kucing , x kira lah di mana anda berada .. 
Blog ni masih lagi " under construction " ,
As u guys can see , sikit jekkkk content nya kheenn ..
Mommy bulusss agak busy , dan yang paling pasti adalah disebabkan 



........ BLOG LAMAAA BUAT PERANGAI !!!! 


* sedang bersabar , sambil urut dada .. * 


So nantikan Alkisah aku dan anak bulus nanti yeeeeee ! 






* bak kata grumpy , sabarrr lah omy .. <SMUG> * 

Empat itu nyawa






Nyawaku di saat ini ..
Tak pernah mengeluh ..
Sentiasa ada di sisi ..
Membahagia kan aku ..

Cuma ..

Disaat ini ..

Greyer jek yg bg aku sakit otak
Dgn hasil pancutan zat zatnya yg membuas !


PFTTTTTTTTTTTT !!


* mommy da rinduu .. tunggu mommy balik keje eyh .. *

Thursday, October 4, 2012

Bercampur Baur

Happy World Animal Day 2012 !





Heeeee .. Selamat hari haiwan seduniaaa pada semua haiwan2 yang ada di atas muka bumi ni especially nya KUCING ! Selamat hari haiwan seduniaaa kesayanganku Greyer , Grumpy , Grimy dan Mika. Hari ni omy bg makanan yg sedap2 yeppp ! siap treat lg tauu . Dpt free spaaaa ler ape lg . Grooming for each one of you ! Selamat hari haiwan sedunia juga pada kesayanganku yang telah pergi , Nico dan Blackie . RIP , semoga bahagia di alam sana .


Hmmm . Susahnya rasa nk menaip kisah ni . Berry , kucing kesayangan semua telah pergi meninggalkan kita pada 4th October 2012 . Sama tarikh nya dgn hari haiwan sedunia . Sedih rasa hati membayangkan keadaan  Berry yg dalam kesakitan . Selama 21 hari saja Berry dapat bertahan sampaikan kesakitan yang Berry alami tu , dapat dirasakan oleh semua org yang berada dikelilingnya . 




Berry , selalu saja menggembirakan hati setiap orang yg berjumpa dgnnya walaupun dia sangat terkenal dgn KEGARANGANNYA , Berry masih lg kelihatan super comel ! Sentiasa mencetuskan pergaduhan bila bertemu dgn greyer . Berry Berry . comel sungguh kau dgn bulu yang itam berkilat tu . Namun , umur kau tak panjang . Kau pergi dulu sebelum waktunya . Betapa kesalnya orang2 yg berada disekeliling kau .

Berry pergi akibat daripada terjatuh dr tingkat 6.  Berry cedera parah, darah keluar dr telinga, mata dan juga mulutnya. Berry da dibawa ke Klinik Veterinar mueeza dan didapati Berry patah kedua2 belah kaki hadapan, patah kaki kanan belakan
g dan lututnya hancur, patah rahang . Berry juga dah menjalani pembedahan kaki kanan (belakang) di nilai dan terus warded di Muezza utk rawatan selanjutnya . Aku tak putus2 berdoa agar Berry terus kuat utk melawan kesakitannya . Hmmm . 




Tak sanggup rasanya nak bercerita balik apa yg dah terjadi pada Berry , mata confirm akan terus berkaca . Sedih ! Mmg sedih ! Sedih tgk keadaan Berry . Seblom di bawa ke nilai utk operation kaki , Berry dah dibalutkan properly BUT , Berry mmg seekor kucing yg sangat sangat sangat tahan lasak . So that , bila Berry da terjaga , abis semua balutan digigitnya . tertanggal semua sampaikan Dr Zul buat keputusan kena teruskan operation secepat mungkin . Kesian Berry . Hmm . 



* sejurus selepas pembedahan memasukkan besi di kaki belakang dan mengikat tulang kaki kiri hadapan *



* Berry da sedar and alhamdulillah time ni dia nak makan dan minum dgn bantuan Teddy *.

Mengalir air mata ni melihatkan keadaan Berry yang mmg dgn mata kasar kita , sangat2 kritikal . tp berry kuat utk melawan sakitnya . Syabas Berry ! Mommy pujiiiii sgt Berry sbb terussss berjuang kuat utk idup . Ini lah gambaran struktur tulang kaki berry yang dah hancur teruk dan terpaksa digantikan dgn besi . Hmmm . 








Pic di atas ni , selepas stabil dr pembedahan akhirnya Berry da boleh balik rumah ! Happy rasanya utk berry . Masing2 da berfikir yang Berry mesti akan sembuh balik . Tp malangnya , besi di kaki belakang berry , terkeluar sampai terkoyak isi kakinya dan terus menampakkan tulang . Tuhan je yg tauuu mcmane rasa hati ni bila Teddy btau psl ni . Terpaksa lah hantar Berry balik ke muezza utk tindakan selanjutnya. 


Beberapa hari selepas pembedahan memotong besi kaki Berry , kaki depan berry plak bermasalah . Kaki tu mmg dah totally x dpt berfungsi . Sedih dan terkilan rasanya bila option terakhir utk berry adalah potong kaki  nya yg dah rosak teruk . Hmmmm . Dalam hati ni dah terasa satu perasaan yang sangat x sedap . Rase mcm berry xkn dpt bertahan lg lama . Berry , sila bertahan . Ramai yg sayangkan anda ! ( kata dalam hati jek ni sambil melalak ) 

Akhirnya , selepas 2 hari kaki berry dipotong .. Berry bernafas perlahan jek .. xnk makan , xnk minum .. Pada tgh malamnya , Berry menghembuskan nafasnya yang terakhir .. Disini sy kongsikan kata2 dr owner Berry ..


" 9 bln lps bwk berry masuk rumah..hidup sesame... Harini, bwk berry kluar rumah... Kluar tinggal kn semua.. Bru 2 hari lps tanam tangan kanan berry, hrini tanam berry plakk... Betapa sedihnya hati... Berry dh ✗ ade... Yer,Tuhan lebih sygkn berry... Semoga aman disane ŠαчαΩġ.... U know I love u so much !!! I love u so muchh !! Tunggu kat sane tau..!! ŠαчαΩġ berry selame2 nyaa.... Sedihhhhhh !!!! " 


Betapa luluhnya hati ni lepas baca ayat ni .. Mungkin semua akan tertanya2 , kenapa aku yg bercerita tentang Berry ni kan ? Aku adalah tuan asal kepada Berry .. dan Teddy adalah guardian baru nya .. Hmmm .. Aku bela Berry dr umur sebulan .. Berry ni adalah anak kepada kucing jantan aku , Blackie .. Luluh rasa hati bila dpt tau Berry akhirnya pergi dulu ikot Blackie .. Mmg aku sedar psl benda ni .. Anak2 bulus aku one day akan tetap tinggalkan aku .. cpt atau lambat jek .. Perit rasanyaaa bila dorg pergi dpn mata kitee .. Kalu bley , biarlah aku yg pergi dulu sebelom mereka .. Hmm ..  Semoga kamu berdua aman di sana dan sentiasa mendoakan mommy dan juga teddy .. Xdpt nk teruskan bercerita lg .. * sobs * 



from kak Athena Dewi...

RIP Berry.. Here's to Teddy

Losing Berry
There's a hole in ur heart where a cat used to be, 
He's nuzzled ur soul and is now part of u, 
His pain is his life & u knew what to do, 
But when u release him, 
dun lose urself too, 

The kitten u cradled 9 short months ago,
is a bundle of love & we definitely know,
that he'd lick away all of ur tears if he could,
It's his sense of duty to make u feel good, I
t's ur obligation to do what is best,

The love of his "mommy" is put to the test,
It's a wrenching and sorrowful way dat u both part,
it doesn't hurt less when the head rules the heart,

There's a hole in ur heart where ur Berry has passed through, When u say goodbye part of u will go too..
We know how you feel Teddy...
hang in there & be strong girl..







* Bkan teddy jek sentap baca ni .. Aku lagi rasa super sentap .. sedih sgt bila baca .. ape pn , terima kasih kepada semua mama dan papa meow di group Istana Si Meowww Hatiku sebab sentiasa teruss memberi sokongan pada semua yg pernah kehilangan anak bulus .. sobss .. Kan aku sentap lg .. hukhuk .. RIP Berry baby .. Mommy will always love you *