Friday, December 14, 2012

Pagi yang hening ..

Selamat pagi semua .. bgn pagi ni, as usual lah .. di kelilingi oleh anak bulus di atas katil .. sejuk jek mata memandang .. lagi2 bila anak2 bulus sibuk menyempit nk baring sama .. trusss jd malas nk bgn .. urghhhhhh ! Mata masih mengantuk lg ni ..












Huhuuuu .. kalu boley, mmg nk bermalas malasan jek dgn anak bulus ni haaaa .. kannn best if xyah kejee .. haaahaaaha .. duit mmg jatuh dr langit kheennn omy alyn .. huhii ..

Dan ade satu cite best wohhhhhhhhhh !! Greyer wt surprisee lg utk omy die pagi ni .. Later lah cite eyh .. 

Mau bersiap2 pegi keje dulu .. till then, idup anak bulusss !

*to be continued
posted from Bloggeroid

Thursday, December 13, 2012

Patah Seribu Hatiku ..

I dropped my phone this afternoon. After I finished talking with my boss, a Chinese man accidentally langgar me until my phone crashed to the lobby floor. My  note had a very bad cracked screen .There are pieces of glass from the broken screen. Sigh .

But I still can switch on and use it like normal . Yeay !

But I dont know how to answer call . SIGH ! 

I called samsung and the cost to repair this phone is RM 800 ++ .. 0_0

Oh my God , why did this all happen to me .. ?? 

Astagafirullah hal azim .. Sabar alyn .. Sabar .. 



* Nangis laju laju .. T_T *

Saturday, December 8, 2012

Tamak Haloba

Salam .. Haha ! Tamak tak si Grumpy ni ? 
Tamak gile haloba kannn ??
Bantal nakkk .. Peha pon die nakkkkkkkk ..
Apsal x tido atas kepala omy jek sayang intan payung oi ?? 
Bkan main nyenyak lg si demok ni tidooooo .. 
Tsk tsk ..


Bila di panggil nama nya , haaaaaa .. amek kauuu ..
Die bagi posing paling syahduuuuuu ..
CAIR HATI MAK ..
Nak marah pn , surely tak sampai hati punya lah !
apsal lah rupa ngko da macam anak ghimau ni Grumpy oi ??
Omy bg makan sama byk jek dgn yg lain ..
Nampak nauuuuuuu buruk makan ngko ni kan ?
Seb bahek laaa sayang ... umumumumumumu :*



Haaaa .. Kan x pasal2 jek jadi mangsa gomol di petang sabtu yang super bosan ini ..
Best tak best tak ? Haha ! Inilah die ..

Grumpy , The Redha cat .. :D 



Till then , IDUP ANAK BULUS .. 

Sunday, November 11, 2012

Sabtu datang lagi ~


Assalamualaikum .. 

Terjaga terlebih awal plak subuh2 ni .. 
Dgn anak2 bulus yg dok menyempit dr malam td .. Ahaaa ..
Mmg terjaga terus lah daku kheennn .. 
Pemandangan biasa aku setiap pagi , Grumpy Greyer dan Grimy di kaki .. 
Jgn tanye kenape laaaa malam td kaki omy " tersampai " kt kepala kamu yer Greyer 
Omy x sengajaaa .. betol ni , tak tipu (kedekukkk bunyi dieeeeeeeeee tersepak kepala si greyer) aagagaggaag .. 
Maafkan omy yer sayang !



* Good Morning omyyyyyy ! *


* Hamboi si lil vampire Greyer ni , mengeget jek keje die .. Haaa geget lah 360darjah omy nya bucu tilam tu .. Omy nk sambung tido ktne ni ? Korg dok conquered .. -_-! *


* Haip .. angun ah timok omyyy .. taek ateee pon daa anyakk ah tuu .. angunnn ! * 


* Last2 , semua da celik .. Sobss .. Omy mantokkk nii .. Hukhuk ! * 


* Yeayyy ! Da tido balik , omy leh lah smbg tido ! hehuuuuuuuu .. *


Omy nya pn ape lg , anak2 bulus semua da lelap .. 
Omy nya amek kesempatan tido kembali lah ~ 
Mantok teramat sgt , yer lah .. kol 4.30 pagi da terjaga .. 
Kol 12 tghari br nk lelapkan mata balik ..
Haaaaaaaaaaaaaa amek kau , kol 5 ptg baru omy nya bgn tidoooo .. 
hahahaha ! cuti la kata kheennn .. Gunakan la segala kesempatan yg ado kheenn .. 

Bangun jek dr tido , si Greyer da membebel sorang2 .. 
jantan sekor ni mmg suka bebel ..
Tah ape yg dia bebel tah .. eow meow euwu auwu semer bunyik kuar lah ~ 
Dok mengentel2 muka die kt kaki omy nya ni haaa .. Ohhhh .. br ku sedar ..
Hari ni x smpt lg bagi dorg makan treats tu , yer la .. Omy nya tidoq x hengat dunia .. :D 


* dia lah yg beratur plg depannnnnn *

Omy nya plak ade aktiviti lain hari ni .. 
Yer lah .. Teringin nk mkn dip n dip lg hari ni ..
Hujan plak turun selebat2nya .. Dr elok2 nk kuar ptg , tertunda smpi ke lps maghrib ..
Wat to do , mother nature .. so sabaq jek lah !!! 
Settled dgn anak2 bulus .. wet food , kueh etc .. Omy nya pn siap lah ~! 
Pg memuaskan nafsu tekak sendri .. auwu !


Editted


Plan nya nk ke Little Wok Wangsa Walk dulu then later baru ke Dip n Dip di Bangsar .. 
Hujan yg turun bkan takat sepoi2 bahasa , makin lebat .. !
Basah gak lah nk mengharung ujan dr area parking nk ke dlm mall ..
Basah satu hal , order makanan plak .. Skettt pnya lmbt sampai !
Nasib baik lah mmg sedap makanan kt sini , so sabar jek lah menanti .. 

SO , Jemput makan yepppp .. :P


* my menu as usual .. Sweet & Sour Chicken with Petai Prawn .. Yummeehh ! * 


* Menu biasa cik abg .. Mix vege .. Sedappp ! Makanan org sihat katanya * 

Burppppppppppppp ! Alhamdulillah ! 
Konyang dah .. Automatic teringat kt anak bulus ..
Ape la yg dorg tgh wt kt umah tu dgn hujan lebat ni haaaa ..
Xpeee , mst dorg baekkk nya membuta .. kheenn kheennnn ..
Tekak ni ngade2 nk dip n dip .. Hujan plak still lebat ..

Then how ? 

HOW HOW HOW ? 


Haku redah gak cito dieee ! gagagagaga ..
Nk sgt makan .. gedik sgt tekak ni ..
Sedangkan last two weeks rasanya da pegi makan kt sane ..
Nk jugakkk makan lagi .. Cik abg pn ikotkan saje .. 
So mari lah ke dip n dip ! Hehuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 

* Lompat Lompat

Sampai jek dip n dip , UGHHH ! RAMAI ORG ! 
Siap dorg amek phone no and my turn adalah ke 4 for waiting list ! 
Tunggu jek lah cik alyn weyh ! nk makan sgt kan ? H.A.D.A.P lerr .. 

GRRRRRRR .. 


* cik abg sabar menunggu turn sambil menghirup udara segar dari e-cigar nya .. sambil merenung ke arah scirocco R yang bakal dimilikinya suatu hari nanti ! 
Aminnn .. auwu *


* My fav waffle stick ! Yummmmssss * 


* Dip n Dip waffle * 

Mcm sama jek waffle yg di order cik abg aku ni .. 
Sama jek kot mcm aku pnyaaaa .. Bile aku tegur , br die cm perasan .. 
"Haah la , sama jek mcm mamaa .. patotnya nk order lain td .. tp tatau nk order ape" 
Cehhhh !! Da kenyang .. Ape lg .. Pulang ke pangkal jalan ler kiteee ..
 Anak2 bulus da menunggu kt rumah tu untuk di gomol ~ ayuhhhhhh fulang !


* Awk ikot tite balik umahhhhh ehh ? :P *


Saturday, November 10, 2012

Langit menangis lagi

Salam ..

Ahai , ptg ni langit menangis lagi .. Mommy meow pon rase nk nangis .. asal balik jek hujan, asal hujan jek time nak balik .. sobsss ! Hujan tu satu hal la, anak bulus wt onar pn satu hal .. haishh ..

Sampai jek umah dlm keadaan lencun .. bkak jekkkk pintu, as usual lahhhh .. aku mmg suke benor bg salam .. cemekommmmmmmmmmm anak2 omyyyyy omey omeyyy .. sekali mata trus tertumpu kt atas lantai dpn peti ais ! Oh mai gad ! Ni confirm kejeeee greyerrrrr !

GREYERRRRRRRR ! dgn x semena2 aku jerit nama die, lari lintang pukang trus die . Geram geram geram ! Dgn pantasnya, trus bersihkan kuih , mandi , then trus kemas umah ! Vacuum, mop, bersihkan balcony tmpt anak2 bulus (sbb banjir), bersihkan bekas makanan, litter box (pelikkk sb xde kuih langsung!) .. GERAM GERAMMMMMM ..




Tgk la muka si gemok ni . Sakit hati kannn ? Seb baek lah sat lg nk tgk anugerah skrin . Gagahkan gak kemas umah sbb nk tgk tv dlm keadaan selesa . Now ape lg, tv timeee !
posted from Bloggeroid

Show me the way

Kelassssss kauuuuuuu title di atas .. Show me the wayyy .. 
Da ala2 laguuuu fenyanyi dr timur tengahhh ituuu


" Showw me the wayyyy .. Shoooow me the wayyy .. uh uhhhh "


Hak hak ! Gedik santai fule di tengahari buta ini . Ini namanya bileee ade masa terluang lebih sedikit , so baru lah berkesempatan nk hapdate ni haaa . Anak2 bulus semua sihat di rumah ~ anak2 bulus ada pula bagaimana ? Sihat dak ? Ade wt onar x ? taraaa taraaa .. Malam td si Mika dgn Greyer wt onarrr . Mmg kena sepuk lahh citeeee dieee ! wewuuuuu ..   


Nak dijadikan cerita , smalam mmg ujan lebat gile woh ! Lebat tahap mauttttt ! Nk kuar dr keta kt parking lot tu , daaaaa mmg trus mandi ujan . Bukak jek pintu , naaahhhhhhh .. mcm dijirus air segayung gitew . Nk lg drama , ibarat mcm terjun swimming pool .. errr .. mcm da lari topik sgt jek ni . kan ? MAHAP !

Bkak jek pintu umah , haaa tu die .. beratur anak bulussss menyambut kepulangan mommy nya , siannn mereka . Hujan lebat , petir sabung menyabung .. mst ketakotan kan .. trussss aku panggil ajak masok bilik semuaaa .. Sajeee jek aku goyangkan plastik cat treats yg aku br beli kt kedai uncle KC td .. ( ujan lobekk gilos pn sbb lg mommynya singgah petshop ! hihiii ) .. Dgn selajuuuuuuuuuuuuuu angin , anak2 bulus masok dlm bilik .. suka bebenor cat treats nya tu .. haaaa ! anda2 bg x kucing2 anda cat treats ? if bagi , bg brand yg mane eh ?  Kite bg yg ni jek .. :P




Feline Greenies dental treats ni mmg #1 Vet recommended treat tauuu dan di approved oleh VOHC for tartar reduction .. Suka sgt anak2 bulus dgn dental treats ni .. Plg dorg suka , naaahh oven roasted chicken flavour .. Lelagik si grumpy gimok2 .. pnya la x sabar nk masokkan treats ni dlm mulot die , sampai kan dieee cuit tgn aku ni haaaa suh bg kt die cecepat ! cisss ! Before this ade bg treats biasa , tp Greyer sekor jek yg suka makan .. si grumpy dgn grimy xnak lah makan .. if bg treats biasa jek , mcm ngade2 plak .. so baik lah bg treats yg mendatangkan pekdah yekkkkk .. :p So far dorg mmg sgt2 suka .. and sebulan tu , mmg kena beli 4 peket dental treats ni .. tp awas yer , xleh bg byk2 kt anak bulus .. ade portion khasnya mengikut berat bdn anak bulus .. Da bg dorg 10 biji each , baru lah dok membersihkan mukaaa segala bagai sampai tertido dorg kt bwh katil .. lg pn ujannnn kan ~ mommy mereka pn ape lg , pergilah membersihkan diri ler .. :D 




Sesudah membersihkan diri , kena plak bersihkan tmpt anak2 buluss .. da namanya pn ujan lebat .. mmg tempiassss giles lah wehh ! terpaksa buang kibbles yg da kena air .. cuci bekas semua etc , trus letak bekas makanan and air kt hall .. dgr jek bunyik kibblessss di letak dlm bekas makan , si grumpy dr tido terus celikk .. Kusss semangat si gimokk ni makan .. makan itu lahhhh kerja seharian die .. Siap kemas semua , nk kena mop2 semua da sbb nk bagi kering , ape lg .. mmg terpaksa tutup la sliding door tu utk proses pengeringan sb xnk nnt ade cop mohor paw anak2 didalam umah ..  so anak2 bulus pn x de la tmpt nk yak yak kannn .. So ape lg , Mika telah membuat keputusan tuk yak yakkk dlm laundry bag mommy !!! Oh mai gadddddd !!! Hantar ko dok dlm zoo ntt mikaaaaaaa !! Br ko tau langit tinggi rendahhh !! Grrrrr .. Selang beberapa minit kemudian , teng tengggg tenggggggggggg .. Avang greyer lak wt onarrr .. meninggalkan sisa kekkkk pejal nya di depan pintu rumah .. Oh yeah ! Omy mmg sukeeeeeeeee sanat2 lah avang greyer sbb avang greyer bg omy keje obertime memalam sejuk gitew kheeeennn .. Mmg aku kejar greyerrrr satu rumahhhhhhhhhhhhhh !!! Grrrrrrrrrrrrrrr

Behtu dgn muka x bersalahnya , dok meow meow meow meow , cuba bwk bertenang ! citeee ape masalahnyaaa ??  aku cepuk br tau ! Grrrrr . Geram sungguh .. tmpt yak yak yg mahal ade , yg biasa pnya ade .. atass lantai gak yg di pilih nyaaa .. Ishh !!! Taubat nasuha trusss lah aku dgn perangai budak 2 ekor ni !!! Da wat onarrr , behtu dokkkk menggedikkk nk menyempitt gak kt omy nyaaa .. haih haih haihh !




If setakat menyempit jek okay lg , si Mika mmg style abess .. Prangai monyet mane die ikot pong haku xtau lahhhhhh .. Landing dkt dgn muka , dgn x semena2 .. die terjaga jek dr tido , trusssssss di kanggarooo nyaa mukaaa si omy ni haaa .. Bagus la ! leh pasni hakuuuu  audition cite pirate of the carribean gitew .. HAIH !




TARAAAA .. Tahniahhh lah Mikaa !!! 



Ehhh .. ade kerja la pulop ~ mau sambung kerja dulu ahhh !!!

Till thennn , HIDUPP ANAK BULUSSSS .. muahahhahahaah 


Friday, November 9, 2012

Memahami

Very the memahami .. Hello , Semekom ! 

Saje nk shareee , sbb aku pon xde lahh terror mane pn pasal kucing ni .. Masih lagi merangkak utk cuba memahami dunia kucing ni .. 

So , sharing is caring ! hikhik .. 




Huuuu .. Br lah tauuuuu siapa sebenarnyaaa  Greyer , Grumpy, Grimy dan Mikaa .. 



Mereka ade lah Super Cat 4 ! GAGAGAGAGAGAGA :D 


Jgn marah haaaaaaa .. 

* sila klik pada gambar utk mendapatkan hasil yg lebih memuaskan ! okay ? ;) *


Thursday, November 8, 2012

Wordless Wednesday ..





* Grumpy bermimpi : Omy , plishh bawak alikk ayammm kepciiiiiii *


KroOoOhhhhh .. KrooOoOooH .. pHewwww

Saturday, November 3, 2012

Syahdu ..


Cian #grumpy rindu kt kakak mia dgn abg wan die ..

Setia tunggu dpn pintu bilik sambil ketok2 .. 

Kakak mia da xde kt situ sayang .. :'(



* sayu hati tgk Grumpy cmni .. Ini br housemate pindah , grumpy da cmni .. 
Imagine if one day , omy dah xde ? cmne lah dgn grumpy .. sobs .. *

Tuesday, October 23, 2012

Moden nya Jamban Itu

Alhamdulillah . Rezeki anak2 bulus bln ni . Keletihannnn , baru sampai umah . Pnya lame melekat kt kedai kakak santek Dc MyDearcats td . Ni la hasilnya ! Im a happy mommy .. ! Yeayyyyy .. Pada sesiapa yang nak beli barang2 kucing secara online , boleh juga korang tgk kat sini okay ? Harga barang dr kedai Kak Dc ni memang best ! Murah ! Meletops ! :P


Bukan main lg so avang Greyer . Pasir x smpt masuk lg, die da masuk dulu da . Tutup jek pintu Smartsift ni, haaa amek kau . Xreti kuar lgsg . Apeeeee pon tak bolehhhh la kau ni nakkkkk oiii .


Anak dara sorg ni pn sama . Melepak trus dlm ni . Haishhhhh . Yang dok blah atas jamban moden dorg ni , mmg kepoh jek lebey . Mengintai jek keje nya , mata tu kena ketumbit , baru tau ! hakhak . Yang dok blah dalam tu pn , sama jek lah gediknya .  


" Omy, nape cini luas kt situ cempit ? 
Avang gumpy gunaaaa ni jekkk ahhhh , smartsift tugakkkk kannnn " 

(>_<)

Sian anak bujang sorang si avang Grumpy ni .. Tu lah .. sape suh badan hang besaq sangat ? kan da x bape nk muat masok dlm jamban moden ni .. bontot hang lebaq sangat .. omy dah suh diet , hang x mo kan ? haaaaaaa xyah lah berangan nk dok dlm jamban moden version S ni yer avang Grumpy ? 


So far anak2 bulus semer memang suke la guna smartsift ni .. Melepak siap dalam tu .. Malam td biarkan jek pintu smartsift ni terbukak sebab nak bagi bebudak bulus ni senang keluar masuk .. Almaklum la , masih JAKUN lagi .. If pintu tu tertutup , memang idok ler mereka ni masok and membuat kueh dlm smartsift ni .. 

But actually kan , ade satu masalah bila kita guna smartsift ni , if ade kueh mueh yang melekat di dasar bekas ni , jadi susah sket . Memang nk kena gegarrrrrrrrr kan bekas ni sampai la kueh tu nk jatuh ke bawah .. itu pun , still lagi ade urine yg melekat kt dasarnya tu dan xnk jatuh ke bahagian bawah . so camne nk selesaikan tu ? Nak xnk , kena la amek scoop tu and tolak lah urine tu .. asalkan x melekat kt dasar tu .. Apeeee pn , bagusss lah jgk pakai smartsift ni , sbb kita xperlu dah nak asyik jual kueh mueh jek kannn .. MUAHAH !

* Ai very the loikeeeeeeeeeeeeeeeeeeee * 

Monday, October 22, 2012

Menyerah Diri

Malam Ahad yang heningggg gitew 

Alkisahnya , mommy nya kepenatan mengemas dr hari sabtu lepas . hari ahadnya plak , pepagi lagi da bgn .. Pegi cari sarapan nya . almaklum la , da lame x dpt bekpes lontong kegemaran . Apo laie , pepagi lagi da beratur panjang kt Restoran Ros Fatimah Jln Gombak nun sbb da lame terliurrr nk makan lontong . Haha . 

Selesai sarapan , mengemas ape yg patot ( umah if ade anak bulus , mmg kene mengemas hari2 ) . dah siap semer , siap tgk tv lg .. Melodi uolss ! tgh2 tgk tv, mantok menjelang ahaaa . so ape lg , mmg x lamaaa la tunggu , golek2 atas katil sesambil anak bulus menempek ( mmg tidak dpt dielakkan ) , sekejap sajeeee daku udah ke syurga .. 

TUP TUP , sedar2 da kol 7.30 pm . Luar tingkap udah gelap weeeyyyy . Dgn kata caci makian yg ku dpt dkt whatsapp , yer lerrr .. udah nama nya pong tido .. lagu maneee nk reply whatsapp  .. yer dak ? maap yer teddy ! hihiii .. die dok mencari omy greyer dr kol 3 ptg .. tido mati kitee ni haaaaa ~

Teddy dok contact bertalu2 mcm kompang dipalu sbb anak daranyaaaaaa si adek , gedik nk melacur .. HAHAAA ! bak kata kak Juls Julie , membohsiakan diri ... Haaa .. nampak skettttttt kelasssss nyaaa kannn .. Meroyan sane sini menghempas2 bdn , terguling2 .. maknya si ted plak ingtkan si adek tu ha lapaaaa , dahhh di bukaknyaa satu tin fussie cat bg si adek makan .. 

Asal meroyan di bagi satu tin .. kalu sehari 8x meroyan ? 8 kaliii laaa bkak tin fussie cat .. ! hewhewhew .. Huntong lah ngko adekkk oi ~ makannn dpt .. nk membohsiakan diri jek yg x dpt lg .. Disebabkan kt umah aku ni ade 2 jejans comey loteyyyyyy puik puik ni .. Aku pn setuju lah , bwk ler anak dara yg x bape dara tu dtg sni .. Kite tgk cmne pegi die kheeennnn  .. :P 

Dok dinner jap sementara tgu si ted dtg bwk anak daranya itu , dok berborak ler dgn anak2 bulus ni .. btau dorgggg yg gilpren dorg nk dtg .. Haaa .. tau cmne feedback nya ? Muka KOSONGG .. KOSONGGG .. KOSONGGG .. hahahahahah !!



* Greyer : Omy , bileee adek nak tampai niii ? avang geyer da tunggu ameeeeee dahh ni .. fenat ahh ! *




* Grumpy : Encem ah ni .. mst adek pilih avang gumpy .. Hmmmm angi nya bedak omy ni , leh pakai cikit takk ? * 



* Grimy : Omy , gimy x cukup jelitaaa keeee utk avang geyer n gumpy ? sobsss *

Nak oiii .. ngko tu bkan x jelita nakkkk oi .. ko tu x ckp akil baligh lg agaknyaaa .. asal di geget leher ko tu , da ibarat mcm nk kene tetakkkkk da leher ko tu omy tengokkk .. Haaa pdn ler mukaaa ko .. jd ler anak daraa sampai tuaa .. hikhikhik .. !!! 

Taraaa .. Anak dara yg dinanti telah pn kunjung tiba , mai ai .. diva abes ngko ni adek .. bkak jek pintu , da meroyan meow meow meow meow .. Dkt kn dgn greyer , somolot sket jek .. lepaskan jekkkk .. Pammmmmmm , trus nyorok bwh sofa .. terpaksa lah omy dgn teddy bergabung tenaga angkat sofa yg berat tu , berpelohhhh2 omy ni haaa .. rase mcm br lepas lari 50 m pecut kuak lentang semer adee lah ~ haish !!!

Da kuar kan die dr sofa , hamboi hamboi . xnk lepas dr tgn si teddy . takot benor ler plakkkk . gayaaa citenyaaa meghoyan bebenor nk berlaki . sampai jek diva abes lak kauuu yerr . sajee ler letak die kt dlm cage dgn greyer . nk tgkkn camne gayaaa , somolot kejap jek . pas tu , haa amek kau . bercakaran lerrr demooo . omy nya da pening kepala . so idok jadi ler kite berbesan yerrrrr .


Jenuh biarkan si adek dok dlm cage , budak berempat ni dok duduk luar cage tu mcm tgh nonton sarkas .. sarkasssss yg dok meow meow meow . Haha ! grumpy siap sempat g makannnn lg sb die tgk adik tu dgn penuh perasaan yg KOSONG ! ko x meroyan ke nakkk ? ponekkkk haa si teddy dtg hantor menantu .. aishh aish aishhh .. mcm2 hal la anak2 bulus haku ni haaaaaaaaaaaa .. PONING !


Last2 , dorg dok sibuk main hairclip kt coridor ni haaa tanpaa mengendahkan si adek .. Haaaa . sila la kau meroyan bila dah balik rumah ngko nnt yer adekkk . xyah tunggu smpi umah laa , aku dok hantar die ke parking , da start da die wt konsert mencari laki die ~ hahaaaaa . seb baek ngko someyyy simponnn simponnn ~ hikhik !!! So idok ler teman dpt menantu yerrrrr .. Sekiannnnnnnnnn ..


* Haih la anakkk .. Bileeee laaa meghoyan korg ni nk abes .. Letih omy dongar korg wt konsert manjang ! * 


Friday, October 19, 2012

Ehem ehem

Assalamualaikum !


Kepada semua pencinta kucing , x kira lah di mana anda berada .. 
Blog ni masih lagi " under construction " ,
As u guys can see , sikit jekkkk content nya kheenn ..
Mommy bulusss agak busy , dan yang paling pasti adalah disebabkan 



........ BLOG LAMAAA BUAT PERANGAI !!!! 


* sedang bersabar , sambil urut dada .. * 


So nantikan Alkisah aku dan anak bulus nanti yeeeeee ! 






* bak kata grumpy , sabarrr lah omy .. <SMUG> * 

Empat itu nyawa






Nyawaku di saat ini ..
Tak pernah mengeluh ..
Sentiasa ada di sisi ..
Membahagia kan aku ..

Cuma ..

Disaat ini ..

Greyer jek yg bg aku sakit otak
Dgn hasil pancutan zat zatnya yg membuas !


PFTTTTTTTTTTTT !!


* mommy da rinduu .. tunggu mommy balik keje eyh .. *

Thursday, October 4, 2012

Bercampur Baur

Happy World Animal Day 2012 !





Heeeee .. Selamat hari haiwan seduniaaa pada semua haiwan2 yang ada di atas muka bumi ni especially nya KUCING ! Selamat hari haiwan seduniaaa kesayanganku Greyer , Grumpy , Grimy dan Mika. Hari ni omy bg makanan yg sedap2 yeppp ! siap treat lg tauu . Dpt free spaaaa ler ape lg . Grooming for each one of you ! Selamat hari haiwan sedunia juga pada kesayanganku yang telah pergi , Nico dan Blackie . RIP , semoga bahagia di alam sana .


Hmmm . Susahnya rasa nk menaip kisah ni . Berry , kucing kesayangan semua telah pergi meninggalkan kita pada 4th October 2012 . Sama tarikh nya dgn hari haiwan sedunia . Sedih rasa hati membayangkan keadaan  Berry yg dalam kesakitan . Selama 21 hari saja Berry dapat bertahan sampaikan kesakitan yang Berry alami tu , dapat dirasakan oleh semua org yang berada dikelilingnya . 




Berry , selalu saja menggembirakan hati setiap orang yg berjumpa dgnnya walaupun dia sangat terkenal dgn KEGARANGANNYA , Berry masih lg kelihatan super comel ! Sentiasa mencetuskan pergaduhan bila bertemu dgn greyer . Berry Berry . comel sungguh kau dgn bulu yang itam berkilat tu . Namun , umur kau tak panjang . Kau pergi dulu sebelum waktunya . Betapa kesalnya orang2 yg berada disekeliling kau .

Berry pergi akibat daripada terjatuh dr tingkat 6.  Berry cedera parah, darah keluar dr telinga, mata dan juga mulutnya. Berry da dibawa ke Klinik Veterinar mueeza dan didapati Berry patah kedua2 belah kaki hadapan, patah kaki kanan belakan
g dan lututnya hancur, patah rahang . Berry juga dah menjalani pembedahan kaki kanan (belakang) di nilai dan terus warded di Muezza utk rawatan selanjutnya . Aku tak putus2 berdoa agar Berry terus kuat utk melawan kesakitannya . Hmmm . 




Tak sanggup rasanya nak bercerita balik apa yg dah terjadi pada Berry , mata confirm akan terus berkaca . Sedih ! Mmg sedih ! Sedih tgk keadaan Berry . Seblom di bawa ke nilai utk operation kaki , Berry dah dibalutkan properly BUT , Berry mmg seekor kucing yg sangat sangat sangat tahan lasak . So that , bila Berry da terjaga , abis semua balutan digigitnya . tertanggal semua sampaikan Dr Zul buat keputusan kena teruskan operation secepat mungkin . Kesian Berry . Hmm . 



* sejurus selepas pembedahan memasukkan besi di kaki belakang dan mengikat tulang kaki kiri hadapan *



* Berry da sedar and alhamdulillah time ni dia nak makan dan minum dgn bantuan Teddy *.

Mengalir air mata ni melihatkan keadaan Berry yang mmg dgn mata kasar kita , sangat2 kritikal . tp berry kuat utk melawan sakitnya . Syabas Berry ! Mommy pujiiiii sgt Berry sbb terussss berjuang kuat utk idup . Ini lah gambaran struktur tulang kaki berry yang dah hancur teruk dan terpaksa digantikan dgn besi . Hmmm . 








Pic di atas ni , selepas stabil dr pembedahan akhirnya Berry da boleh balik rumah ! Happy rasanya utk berry . Masing2 da berfikir yang Berry mesti akan sembuh balik . Tp malangnya , besi di kaki belakang berry , terkeluar sampai terkoyak isi kakinya dan terus menampakkan tulang . Tuhan je yg tauuu mcmane rasa hati ni bila Teddy btau psl ni . Terpaksa lah hantar Berry balik ke muezza utk tindakan selanjutnya. 


Beberapa hari selepas pembedahan memotong besi kaki Berry , kaki depan berry plak bermasalah . Kaki tu mmg dah totally x dpt berfungsi . Sedih dan terkilan rasanya bila option terakhir utk berry adalah potong kaki  nya yg dah rosak teruk . Hmmmm . Dalam hati ni dah terasa satu perasaan yang sangat x sedap . Rase mcm berry xkn dpt bertahan lg lama . Berry , sila bertahan . Ramai yg sayangkan anda ! ( kata dalam hati jek ni sambil melalak ) 

Akhirnya , selepas 2 hari kaki berry dipotong .. Berry bernafas perlahan jek .. xnk makan , xnk minum .. Pada tgh malamnya , Berry menghembuskan nafasnya yang terakhir .. Disini sy kongsikan kata2 dr owner Berry ..


" 9 bln lps bwk berry masuk rumah..hidup sesame... Harini, bwk berry kluar rumah... Kluar tinggal kn semua.. Bru 2 hari lps tanam tangan kanan berry, hrini tanam berry plakk... Betapa sedihnya hati... Berry dh ✗ ade... Yer,Tuhan lebih sygkn berry... Semoga aman disane ŠαчαΩġ.... U know I love u so much !!! I love u so muchh !! Tunggu kat sane tau..!! ŠαчαΩġ berry selame2 nyaa.... Sedihhhhhh !!!! " 


Betapa luluhnya hati ni lepas baca ayat ni .. Mungkin semua akan tertanya2 , kenapa aku yg bercerita tentang Berry ni kan ? Aku adalah tuan asal kepada Berry .. dan Teddy adalah guardian baru nya .. Hmmm .. Aku bela Berry dr umur sebulan .. Berry ni adalah anak kepada kucing jantan aku , Blackie .. Luluh rasa hati bila dpt tau Berry akhirnya pergi dulu ikot Blackie .. Mmg aku sedar psl benda ni .. Anak2 bulus aku one day akan tetap tinggalkan aku .. cpt atau lambat jek .. Perit rasanyaaa bila dorg pergi dpn mata kitee .. Kalu bley , biarlah aku yg pergi dulu sebelom mereka .. Hmm ..  Semoga kamu berdua aman di sana dan sentiasa mendoakan mommy dan juga teddy .. Xdpt nk teruskan bercerita lg .. * sobs * 



from kak Athena Dewi...

RIP Berry.. Here's to Teddy

Losing Berry
There's a hole in ur heart where a cat used to be, 
He's nuzzled ur soul and is now part of u, 
His pain is his life & u knew what to do, 
But when u release him, 
dun lose urself too, 

The kitten u cradled 9 short months ago,
is a bundle of love & we definitely know,
that he'd lick away all of ur tears if he could,
It's his sense of duty to make u feel good, I
t's ur obligation to do what is best,

The love of his "mommy" is put to the test,
It's a wrenching and sorrowful way dat u both part,
it doesn't hurt less when the head rules the heart,

There's a hole in ur heart where ur Berry has passed through, When u say goodbye part of u will go too..
We know how you feel Teddy...
hang in there & be strong girl..







* Bkan teddy jek sentap baca ni .. Aku lagi rasa super sentap .. sedih sgt bila baca .. ape pn , terima kasih kepada semua mama dan papa meow di group Istana Si Meowww Hatiku sebab sentiasa teruss memberi sokongan pada semua yg pernah kehilangan anak bulus .. sobss .. Kan aku sentap lg .. hukhuk .. RIP Berry baby .. Mommy will always love you *